Арсен Венгер предупреждава за по-големи сътресения от “Премиер лига” след “Лестър”

Това е новата възможност, символизирана от забележителната победа на Лестър Сити и засилената финансова мощ, която засили пазарната позиция на трансферите за онези извън традиционната база на Висшата лига. Венгер трудно можеше да си представи колко отбора може да са в спор следващия сезон. “Да се ​​върнем в началото на този сезон”, каза той. “Прогнозите бяха: номер едно Челси ще го спечели отново. Номер две, Ман Сити. В крайна сметка всеки, който би предрекъл Лестър, щял да отговори на отговора: “Спрете работата си и направете нещо друго”. И това е, което може да се случи отново.Как Уест Хям удари сделката на века с ход на Олимпийския стадион Прочети повече

“Може би отбор, който никой не очаква сега, ще дойде следващия сезон и ще изненада всички. Всички английските клубове имат парите да купят сега.Имате Уест Хям да се премести на нов стадион с повече възможности с финансовите средства, които носи. Тотнъм създава и нов стадион. Така че след няколко години потенциалът в Англия ще бъде много по-споделен от всички останали и ще можете да получите повече изненади. Нека да не забравяме, че Лестър не са бедни. Ако отидете на паркинга на Лестър, ще видите още някои хубави автомобили.Но те се справят изключително добре с по-малко ресурси и нивото на ефективност между изразходваните средства и резултатите са далеч най-добрите в Европа и трябва да им дадете признание за това. “Венгер е бил ударен от как е имало някакъв ефект на изравняване във Висшата лига този сезон. “Преди всичко всеки английски отбор може да купи играчи”, каза той. “И разликата в пазара между тези, които са само малка част, и играчите, които ще отидат в по-ниските клубове, могат да бъдат съставени с малко повече дух и малко повече борба, малко повече подкрепа и малко по-малко очакване”.

Макар и изпълнен с уважение към безпрецедентното постижение на Лестър, Венгер призна, че е ужилен, за да види начина, по който титлата се е завършила. “Боли.Ако някой е по-добър от теб, трябва да го приемеш и Лестър си беше по-добър от всички останали. Мислите ли, че Ман Сити, Тотнъм или Ман Юнайтед нямат съжаление? Това е конкуренцията. “Венгер отвежда екипа на” Арсенал “в Манчестър Сити, знаейки, че победа ще завърши на трето място. След непримирима втора половина на сезона той настоява екипът му да завърши силно. “Трябва да сме по-безскрупулни”, каза той.