Бабкин можеше да дойде. Защо празник в Грозни е добър

Бабкин можеше да дойде. Защо празник в Грозни е добър
Артем Борисов защитава “Ахмат”, който ярко бележи прераждането му.

По мое мнение, Гаджи Хаджиев реагира най-правилно на празничния концерт в Грозни, като казва, че “с всички” но “е в полза на футбола”. Надявам се, че “но”, почитаният треньор имаше репертоар.

Но тук трябва да се огледаме и да направим отстъпка. Музикалната индустрия е донесена на дръжката. В страната имаше една рок група, а тази конкретна (“Ленинград”). Поп-музиката забравила за съществуването на мелодията и се свеждала до поп, до самия хълбок. Баският е упорит, той е конник от 1756 г. и всички истински постижения от началото на века – от Глюкози до “Град 312” – са погребани. И, разбира се, има рап, чиито акции все още купуват Юра Дуд.

В този смисъл Тимати и Басков все още могат да бъдат издържани – в края на краищата Надежда Бабкина можеше да дойде в Грозни, което в този случай щеше да порасне брада.

Минута музикална критика свърши. Съжалявам.

Бабкин можеше да дойде. Защо празник в Грозни е добър
Снимка: Живот, Sportbox

Моите колеги и аз вече имахме разговор по темата, че не трябва да се радваме на пълната трибуна, тъй като хората са били принудително закарани на стадиона. Първо, кой каза това? От насилствено задвижване забелязах само Роналдиньо и може би няколко играчи – “Амкар”. Защо не предположим, че южната публика доброволно дойде на почивката? Това не е subbotnik, те не бяха принудени да направят маркер преди мача.

На второ място, това е някак странно да плюеш на пълната трибуна, без значение как са събрани. Може би си мислите, че тук имаме Англия, а в Grozny се продават 20 000 сезонни билета за всеки сезон. Слушайте, “Амкар” дойде да посети “Терек” и миналата година, а преди това за последен път. Помните ли това? Беше ли по-добре? Така че, може би ги остави да пеят и да поздравяват, дори ако поканят Плюшенко в абсурдни жартиери?

Не бих искал бюджетните пари да летят във въздуха, но ако всички наоколо са толкова снизходителни – можем ли постепенно да запълним стадиони? Досега нямаме пари от билети, няма спестявания от регионални бюджети или празник. Самият Бердиев, Томи Лорд, се завръща в спортния град Казан – и неговият отбор играе не със средния селянин, а с европейската купа “Краснодар” … Знаете ли колко души дойдоха в мача? Бях в казанската арена, бях изумен от звука – сякаш всичко се случва в спалнята. По-малките шумове бяха а) изкуствени аплодисменти от говорещите; б) барабан; в) Шалимов.