Баскетболистите чакат Чешката купа през уикенда в Острава

Те биха искали да използват и в момента на втората таблица отбор лига Храдец Кралове и за първи път от 2006 г. насам, прекъсна финала господство УСК и Бърно.

Последният път, когато екип, различен от двамата на финала беше преди девет години, когато срещу Бърно построи Трунов. IMOS финал беше дори редовно, тъй като въвеждането на конкуренция през 1995 г. У дома той разполага с колекция от 15 чаши, а останалите четири са собственост на УСК.

Pražanka са най-големите фаворити за тази година, защото първенството не веднъж се колебайте и най-ниската печелейки 15 точки с “Трунов”. В противен случай, всички играят на противника от 30 точки или повече.

“Въпреки, че за тях е Final Four на Евролигата със сигурност има предимство и спечели Купата ще ви пази. Тази година те имат такава сила, че те са трудни за победа.Окончателно ще вероятно формалност, дори и ако разликата в точка не може да бъде толкова висока “, казва Храдечка Плеймейкъри Kateřina Zavázalová.

за тази година vítězkách реши финалния турнир Final Hyundai 6 Острава. USK се присъединява към полуфиналите, в които се класират четвъртфиналите между дома на Острава и Валъсън Бърно. Вторият финал ще предложи дерби от Източна Бохемия между Храдец Кралове и Трунов. Победителят от този двубой ще се конкурира с Бърно и му се опитват за първи път, да не допускат финала.

“С Бърно са винаги трудни мачове. Никога не знаеш как може да падне мач. Ще играе на неутрална позиция, така че ще видим. Първо трябва да победим Trutnov, което е ключов мач за нас “, каза Zavázalová. “Вярно е, че Бърно е по-жизнеспособно от USK.За нашия Twins е в партидата по-приятелски “, каза Милена Prokešová Трутнов.

Това предполага, че турнир в Острава ще бъде предизвикателство програмни решения, особено в подмоли пространство и отбрана. “Залата в Острава е специфична. По-скоро мисля, че не толкова много тройки успешни и важни подмоли ще се борят “, каза Prokešová.

финалния турнир започва в петък, полуфиналите са насрочени за събота и неделя ще предложи на 3-то място мача и финалът, който започва в 14:15 часа.