Бившият капитан на Пакистан Wasim Акрам избягва пистолет атака в Карачи

бивш капитан по крикет на Пакистан Wasim Акрам заяви той избягал атака пистолет в южната пристанищен град Карачи.

Wasim каза, че е на път за Националния стадион в града, където той държи лагер боулинг когато един мъж заби автомобил в колата си и след това откри огън пред бягат.Той казал на пакистански телевизионен канал, че не знае кой стои зад атаката.

“Една кола удари автомобила ми и когато попитахме шофьора да отбие, той излезе и откри огън”, заяви пред репортери Wasim малко след стрелбата. “Той определено изглеждаше като длъжностно лице”, каза той на стрелеца. “Ако той може да направи това за мен, какво ще направи за обикновения човек?”

Той казал Express News, че е той е “в шок” и че той е отбелязано номера на колата и го дава на полицията

Arsalan Hyder, мениджър Wasim, каза: “. Wasim е себе си и колата на шофиране до него се опита да заглуши колата си на една страна и откри огън.Той не се удари, сега той е на Националния стадион, занимаваща се с полицейските формалности. ”

старши полицай Мунир Шейх изключено опит за убийство или грабеж. “Това беше просто един инцидент на пътната ярост”, каза той. “Ние идентифицирахме колата от кадри видеонаблюдение и ще има на заподозрения в ареста за няколко часа.” Facebook Twitter Pinterest Wasim Акрам, наляво, разговори по телефона си на националния стадион за крикет в Карачи, на фона на повишена сигурност.

Wasim, 49, направени международен дебют в еднодневен международен срещу Нова Зеландия през 1984 г. и е класиран като един от всички времена голям лявата ръка бързо Bowlers.Той взе 414 вратички в 104 тестови мачове и още 502 вратички в 356 еднодневни национали преди да се оттегли скоро след Световното първенство през 2003 година. След отказване крикет, Wasim стана спортен коментатор и започна треньор пакистански Bowlers.

През 2009 г. дузина ислямистки екстремистки въоръжени мъже нападнали крикет отбор на Шри Ланка, когато той беше на посещение в Пакистан, ранявайки шестима играчи и британски треньор и убийство най-малко осем пакистанци в град Лахор.

Пакистан не бъде домакин на най-високо ниво международен мач по крикет в продължение на шест години след тази атака. През май той бе домакин на Зимбабве в продължение на две Twenty20 национали и три мача за един ден серия.