Бийгъл и Бонучи ще направят Милан шампиона?

Диригенти на идеи. Бийгъл и Бонучи ще направят Милан шампиона?
Андрей Клешенок – за двата основни трансфера на “Росонерите”.

“Милан” превърна основните летни трансфери. И той разтревожи Европа.

Бонучи и Бял. И двамата – за тридесет, и двете – едни от най-добрите в света в техните позиции. Готови майстори, не съвпадат с предишните трансфери. Опит, клас и първо ниво.

Минават ли Милано като претендент? Не, разбира се. Инзажи се развълнува.

В смисъл, в който хората обикновено говорят за това – не. Двама изпълнители не могат да поправят това, което се разпада от години. Нито Бонучи, нито Биглия няма да добавят “Милано” в клас, колкото е необходимо, за да се борят за Скудето. Само по себе си – не. Дори ако един от тях беше наречен Фабио, а вторият – Андреа.

Диригенти на идеи. Бийгъл и Бонучи ще направят Милан шампиона?
Снимка: Милано, GdS

Но това не е в класа. Факт е, кой точно купи “Милано”. Това не е само отварящо устройство като Казимиро – това е Биглия. Не само най-добрият защитник – Бонучи. Двама регенти, последният и първият.

Не веднъж през последните пет години “Милан” не беше толкова близо до Скудето. Бонучи и Биглия не правят клуба претендент – двама не могат да го направят. Те са тези, с чиято помощ Монтела ще направи отбора-кандидат.

Затова “Милан” толкова много искаше да ги получи. Бигла – метроном, балансьор “Лацио”, клубът водеше годината. Bonucci е случайно късмет, но те не отказват такива предложения. Лъв има нужда от ново “Милано”. Толкова много, че без проблеми извади лентата на капитана и прясно отпечатаното 19-то число от Кеси.

Те са водачи; мозък и мисъл за Монтела на футболното игрище.

Те са Монтела.

В по-голяма степен това се отнася за “Бийгъл”. Bonucci – твърде уникален, оригинален. Единственият защитник, който вижда наказанието на някой друг по-добре от неговата. Това е рисковано да се изгради игра чрез този, за когото – само вратарят.

В това, и няма нужда. Има и Бийгъл. Аржентинецът ще стане ритъм производител на новото Милано. Бонучи е елемент от случайна експлозия, обещаваща тактическа гъвкавост и променливост. Когато е много стегнат и безнадежден, Лео ще направи брандирана предавка зад защитниците – и “Милан” ще поведе.

Бонучи, разбира се, може да играе играта. Той има достатъчно стабилност и класа. Но парцелът на играта под центъра на регенератора е уязвим на етапа на идеята. Твърде много отрицателни вероятности, твърде много искания: прикриване, стесняване на тактическите възможности. Последствията са твърде опасни.

Това беше “Юве” на тъмните времена на Ернани в зоната за подкрепа – уязвима и предсказуема. Високо налягане, удряне turintsev. Всички мачове, загубени през първата половина на сезона, започнаха с монотонен натиск на противника на Bonucci. Лео не знае как да премине под натиск, той се нуждае от време – да вдигне глава, да мисли, да реши. Малко вероятно е Монтела да повтори грешката на туррините.

Защитникът, който води играта, е минус, а не плюс. Такива идеи идват от отчаяние.

Бонучи и Бял са мечтата на Монтела. Сега Винченцо има материал за изграждането на “Милано”, за което е поканен. Calcio Montelliano, но нивото и качеството са по-високи, отколкото във времето на Флоренция.

Сензационно “Fiorentina” Montella купи Италия супер интелектуален футбол. Отборът беше реконструиран няколко пъти за мача, вкара голката и претърси трудния шаблон в друга наказателна зона. На терена имаше няколко мозъчни тръби, всеки от които стана център на атракция в отделните интервали от мача.