Блатер и Платини забраниха на FIFA за шест години “услуги за футбол”

Призивът на ФИФА към нейните членове да приеме реформата, тъй като петъчните президентски избори в петък са подкопани от собствената си апелативна комисия, която намали забраните за Сеп Блатер и Мишел Платини заради “услугите им за футбол”. > Апелативният комитет на “ФИФА” постанови, че забраните, дадени на двойката от комисията по етика през декември за “нелоялно плащане” от 1.3 млн. Паунда от онеправдания президент на “ФИФА” на французина, са твърде обременяващи и трябва да бъдат намалени от осем години на шест години .Торското сърце на президентското спортно престъпление на ФИФА е трудно да погълне | Марина Хайд Прочети повече Решението означава, че нито Блатер, президентът на ФИФА вече 18 години, нито неговият временен наследник ще могат да направят подобно завръщане в Лазар преди извънреден конгрес на петък.Но мотивите за решението на апелативния комитет ще се разглеждат като смущение във време, когато ФИФА се опитва да приложи редица реформи, които се надява да запази статута на жертвата си в очите на американското министерство на правосъдието и швейцарския адвокат Генерален.

Апелативният комитет, председателстван от Лари Мусенден, постанови, че етичните органи не са взели предвид някои “силни смекчаващи фактори”. “В този смисъл апелативната комисия счита, че дейностите на г-н Платини и г-н Блатер и услугите, които са предоставили на ФИФА, УЕФА и футбола като цяло през годините, трябва да заслужават подходящо признание като смекчаващ фактор.”

Разследващият орган на Комисията по етика самият оспорва осемгодишната забрана, вярвайки, че плащането от 2 млн. швейцарски франка е корумпирано и всъщност заслужава забрана за живот.Платини и Блатер отхвърлиха нарушението на тайното “съгласие за джентълмени”, според което през първото тримесечие на 2011 г. бившият бивш съпруг получи 1,3 млн. Паунда за работа като съветник на “ФИФА” между 1999 и 2002 г. Платини и Блатер потвърдиха, че ще обжалват отново арбитражен съд по спорт, като Блатер описва продължаващата му забрана като “обидно” и “срамно”. Той добави: “Аз съм дълбоко разочарована от кабинета за обжалване в” ФИФА “, а следващата стъпка отива по-нататък в Кас в Лозана.” В изявление Платини каза: “Обвиненията срещу мен са безполезни, построени от начало и нереално, с оглед на фактите и обясненията, които дадох по време на изслушването. Ще премина през всички възможни обжалвания, започвайки с Кас.Аз ще отида до края на моята борба, за да покажа, че съм невинен. “Дейвид Скуайърс…Избирането на ФИФА за намиране на нов президент Прочети повече

Тъй като изборите в петък се промъкнаха на ръба на фарс, Кас отказа искане от йорданския принц Али бин ал-Хюсеин да принуди ФИФА да използва прозрачни кабини за гласуване или да отложи изборите, докато не може да се произнесе по въпроса. Каш отхвърли жалбата, въпреки че Али каза по-рано в деня, в който от асоциации от най-малко три конфедерацията му бяха казали, че им е бил подложен натиск да докажат кого са гласували в предполагаемо тайно гласуване. Ali имаше специални кабини, които летяха през нощта, но те ще останат неизползвани извън мястото на конгреса на ФИФА като много буквално предизвикателство за обещанията на ФИФА за прозрачност.Йордания, който е третият фаворит зад шейх Салман бин Ебрахим ал-Халифа и Джани Инфантино, настоя, че няма да излезе. “Аз съм там до края и аз съм там, за да се боря за бъдещето на футбола. Аз съм много оптимист. Но отново трябва да бъде правилният процес. Аз ще го направя със сигурност. “Като генералният секретар на” Уефа “настояваше, че е оптимист за спечелването на това, което се очаква да бъде близка раса, която ще надхвърли първия кръг от гласуването. любимият, Шейх Салман, каза, че 209-те членове на ФИФА трябва да му се доверят. “Ако те не ми вярват, те не трябва да гласуват за мен. И ако те вярват в мен, те ще “, каза той пред CNN.