Вътре в 50: Северна Мелбърн и денят на преброяването на Бумър Харви беше неизбежен

Подготовката на Колингууд беше толкова задълбочена, че аудиторията, снабдена с марка “DS36” и невероятна марка за хашиш, беше необичайно опакована. Някой дори успя да убеди Еди Макгуайър, Мик Малтоуз и Нейтън Бъкли да се присъединят към кабарето. Не забравяйте Кевин Ръд, който и да е дипломатическият ръководител зад тази специална супергрупа, да хвърлят шапката си за пръв път в Генералния секретар на ООН. За Swan и Magpies това беше завеса за шест месеца в залата. Повечето футболни сбогувания не са толкова добре сценаристични. Просто попитайте Северна Мелбърн. Север започна сезона, знаейки, че ще завърши с девет играчи в списъка им на 30 или повече години. Ден на преброяване е неизбежен.Какво става с разбитото сърце: краката на краката, които държали Фицрой живи Ръсел Джаксън Прочетете още

Кенгурута заслужават признание за това, че се опитват да прокарат прозорец на премиера, който всъщност е почти открехнат. През последните години те допълват солиден, но неспециален списък с висши органи, които да им помогнат през септември.Можете да наклоните логиката така, че да отговаря на вашето пристрастие: под Брад Скот Roos завършиха не по-висока от шеста по стълбата, но последователните предварителни финали показват, че най-доброто от тях е почти достатъчно добро.

Освен това, 2016 винаги се появява като междинен сезон – някъде между застаряващата династия на Hawthorn и GWS juggernaut – заслужава да се поставят няколко допълнителни яйца в кошницата. Докато Swan се възстановява от операцията и събирането на мислите си за пенсиониране, Север се въртеше с коефициент на възела, непобедим след девет кръга и все още върховен след 12, в оформянето като премиерство, свободно за всички.Дискусиите за управление на списъците през юни би трябвало сериозно да обмислят последиците от спечелването на знаме. Както знаем, нещата се разпаднаха драматично и бързо след това, ограбването на времето на Роо и ненатовареното въздушно пространство, трудни решения. Те не бяха подпомогнати от видимия спад в представянето на клубната легенда Дрю Петри, болезнените борби на Майкъл Ферито, нито продължителното впечатление, че съвременната игра с пресата си на всяка цена мантрата минаваше покрай Ник Дал Санто, на неговата несъмнена класа. Напротив, последователното отличие на Брент Харви е още по-голямо главоболие. Трябва да се приеме, че през този период между 12 и 23-ри кръг Арден Стрийт е кошер на продължителни преговори.Клубът разбрал как изглежда бъдещето им; ветерани, претеглящи фаустските пактове. През август перспективите да бъдат преодолени от Сейнт Килда или Мелбърн бяха засилили фокуса и писането трябваше да е на стената за редица старши служители. плейъри. Списъкът беше изпълнил целта си и сега е време да продължим. Това беше просто въпрос на кой и как. Кой в краткосрочен план е четирима от петте най-стари играчи в Северна Мелбърн – всичко това е без договор в края на сезона. Макар и може би редуктивен въпрос, който да зададем в такива моменти, е: “Ще има ли някой от тези играчи в следващото премиерство на Север?” Отговорът трябва да е “не”. Колкото и болезнено да се изправи, тази реалност ухапва всеки играч във всеки клуб в някакъв момент.Дори Харви, изпълнител, който е близък до Питър Пан, както е виждал някога AFL.

“Как” не върви според плана. Неочаквано съобщение за пресата в сряда сутрин преди последния дом и далеч от сезона, последвано от набързо свикана пресконференция с Брад Скот, изглеждаше дълбоко незадоволително за хеморагията на над 1300 игри. Ако Шан имаше своето изстрел с едно момче на Бродуей, Харви, Дал Санто, Петри и Ферито дори не се качваха на “Бърк Стрийт Мол”. Но докато Шейн Касли, управителят на Петри и Харви, изяснено в радио интервютата в четвъртък, графикът на решението в личен план, както и публичното му изпълнение, бяха последица от играчите, настояващи за яснота относно бъдещето им.Клубът предпочиташе да продължи до края на сезона. “Аз не знам какво друго клубът може да направи”, казва Казли за SEN. Така Север имаше избор: да забави решението си до края на сезона и да рискува финалната кампания, задвижвана от несигурността на играчите, или обяви решението си в седмицата от 23-ия кръг на масата, но давайки на отпътуващите си звезди възможност за сбогуване пред феновете на дома си и – това е спорно – може би предизвиква последния урагански дух в лагера за един последен тласък на флага. По дяволите, ако са го направили, проклети, ако не го направиха.

Пътят, който са избрали, изглежда от разстояние, за да бъде в дългосрочен план интересите на клуба и краткосрочните интереси на участващите играчи.Студен комфорт за северните фенове, скърбящи за напускането на клубната легенда или трима. Снимка на седмицата Facebook Twitter Pinterest Колингууд президент Еди Магуайър, бивш треньор Мик Малтоуз и настоящият треньор на трофея Нейтън Бъкли отдават почит на пенсиониращия се Дайн Суан.Снимка: Майкъл Додж / Гети изображения

Пени за вашите мисли, Еди и Бъкс…Цитат на седмицата

Тъжно е, че расизмът все още съществува в нашата игра.

Тази седмица се изказаха всякакви подвижни линии по темата за расизма в Австралия, но тези на Еди Бетс повтарят: расизмът все още съществува във футбола.

Освежаващо, отговорът на последния грозен инцидент беше решаващ и администраторите на Port Adelaide заслужават признание не само за бърз отговор, но и за поставяне на образованието и осведомеността в сърцето му. >

В случай, че сте забравили, че в този уикенд ще има футбол, някои от тях също са важни. Както в петък вечер в Adelaide Oval, където вродените Crows – минус Rory Sloane – поемат формата на Eagles, които са без Nic Naitanui.Това е битка, която ще има голямо влияние върху първата седмица на финалите, като Adelaide има шанс да завърши навсякъде от първи до пети, а West Coast все още е външен шанс да направи първите четири. Това ще бъде основен тест за начина, по който всеки треньор се справя безспорно с най-важния си играч. Другите четирима най-големи претенденти се борят срещу противниците, които се очаква да победят, но всички имат своите предизвикателства. Geelong не може да подценява страна от Мелбърн, която наскоро разби Hawthorn, Сидни има резултат да се установи с Ричмънд, докато Хоукс домакин Collingwood от гърба на наказуемо поражение миналата седмица в Пърт.

Топ осем срещи между Северна Мелбърн и GWS получиха още по-голямо значение тази седмица.В събота вечер ще имаме три часа поп психология, тъй като представянето на кенгурута поне за един уикенд ще даде отговор за предимствата на бурята седмица в “Арден Стрийт”. Пълното въздействие на тези решения няма да бъде известно с години, разбира се, но това няма да спре криминалистичния анализ на банера, езика на тялото на Бумер или реакцията на тълпата към Брад Скот, близък до големия екран на стадион “Етихад” .