Гей и феминистки групи, за да стачен пост BBC над Spoty номинация Тайсън Фюри е

основните гей и феминистки правата на организации в Северна Ирландия ще стачен пост Спортна личност на годината над добавянето на света по бокс в тежка категория шампион Тайсън Фюри в краткия списък за събитието Белфаст.

Те са ядосани, че Би Би Си е запазил Fury в списъка с одобрени въпреки забележките направи по вестници и радио, които са били осъдени като хомофобски и сексистки.

Тайсън бе предложил на своя Spoty съперник Джесика Енис-Хил, че тя “удря до добро”, преди . добавяйки, че “най-доброто място на жената е в кухнята и на гърба си”

в допълнение, Тайсън беше казал Мейл он неделя: “Има само три неща, които трябва да бъдат изпълнени преди дявола идва У дома.Един от тях е хомосексуалността е правен в страни, един от тях е аборт, а другият е педофилия “.

Най-голямата група правата на хомосексуалистите в региона, проектът Rainbow, потвърди в сряда, че ще направи демонстрация извън церемонията по награждаването, която тази година се организираха в SSE Arena в Белфаст, на брега на река Lagan.Проектът Rainbow ще се присъедини към тази неделя от други ЛГБТ групи като Кара-приятел, HereNI и Fight4Equality.On плочките с Тайсън Фюри: моята тежката нощ в Ню Йорк Прочетете повече

John O’Doherty, директор на проекта Rainbow, заяви: “това е много разочароващо, че Би Би си са игнорирани общественото мнение и отказва да премахне Тайсън Фюри от краткия списък, въпреки че покойната му допълнение дойде след позорни и възпалителни неговите коментари за жени и гей хората

“отлична Boxer Тайсън ярост може да бъде; Въпреки изключително коравосърдечни и погрешни забележките му за нашата общност го правят недостоен кандидат да бъде признат сред отлични спортни личности и посланици на Великобритания “

Кортни Робинсън от Fight4Equality заяви:”. В неандерталския мироглед Тайсън Фюри е, жените са само обект, предназначени да забавляват и служат мъжете.Той мисли, че телата ни са просто съдове за възпроизвеждане и ние не трябва да бъде позволено да избираме за себе си или не искаме да имаме деца.

“Това е позорно, че Би Би Си е позволил му да бъде номиниран за Спортна личност на годината. Неговата личност е неприятен и той не трябва да се чества като модел за подражание за младите хора “.

Протестът ще бъде в SSE Арена между 17:30-19:00, каза организаторите. Миналата седмица на Би Би Си окачен един от нейните журналисти от длъжност, след като той публично разкритикува корпорацията над Fury е в списъка с номинация.Анди Уест, английски родения в Северна Ирландия журналист, каза, че е “срам” да работи в Би Би Си във връзка с решението му да се игнорира кампания разговори Facebook за Fury да бъдат заличени от списъка.

В по времето на писане, около 138 000 души са подписали онлайн петиция, призоваваща за него, за да бъде отстранен от краткия списък.