“Динамо” срещу “Спартак”: битки на фенове

“Динамо” срещу “Спартак”: битки на фенове, лов за Зобнин, царевица за Промес
И много повече. Дерби капиталови отбори в Химки се оказаха горещи, но без победител. Разказваме подробно.

Първият кръг на Висшата лига бе ограничен във вторник – вечерта на седмицата. Съставителите на календара в Чешката република предоставиха на участниците в мача за “Супербоул”, защото трофеят сблъсък се оказва енергоемък. Едва ли помогнал: безпринципната “Локомотив” бърникането с “Арсенал” в Cherkizovo (1: 0), докато измършавял “Спартак” пропусна победата при поле “Динамо”.

Предварително мач страхове се сбъдват фенове: в непосредствена близост до метростанция “Речна гара”, който се намира на няколко километра от “Арена Химки”, забрани продажбата на алкохолни напитки. Продажбата на алкохол също беше забранена в обществените магазини близо до стадиона на Московския регион. Който търси, той не е трезвен в дербито. Мнозина са решили тази важна задача. Още намерени.

Ленинградска магистрала, с изключение на бирата, която събира и събира автомобили. Зрителите напускат рано, паркират някъде и стъпват на стъпки. Уютният стадион в резултат на това се напълни почти до очните топки.

“Динамо” срещу “Спартак”: битки на фенове, лов за Зобнин, царевица за Промес
Снимка: Шампионат

В непосредствена близост до арената бе Виктория Гейнеева, грандиозен кардиолог от клиниката по спортна медицина Лужники. Момичето стоеше с червено облекло; поради това редовно кликвате върху снимките от физическите изпити на “Спартак”.

“Динамо” организира червено-бял собствен преглед и диагнозата е разочароваща: сега “семейството” Карера е загрижено за физически и съставни рани.

Отборът Калитвинцева отначало счупи, създаде опасни моменти и дори отбеляза, но го направи след свирката на рефера Карашев. По-късно “Динамо” по някаква причина proksoz, а след това се присъедини към “Спартак”. Събудих се, за да се сведе до минимум броя на грешките и с два гола: в 29-ата минута резултатът откри Promes, три минути по-късно Луис Адриано – потенциал суперзвезда Висшата лига – удвои “хора” предимство. Изглеждаше, че синьо-белият няма да се върне в играта. За щастие за тях, времето на футболен мач не е ограничено до половината.