Дортмунд подписа нов договор с халфа Кастро

Борусия Дортмунд вчера напредна до полуфиналите на Купата на Германия и една допълнителна причина да се радваме днес сутринта Гонсало Кастро. 29 годишен халф да очакваме повече години, прекарани в Вестфалия, с BVB беше продължен договора до юни 2020 …

“Радвам се с доверието, което клубът постави в мен и честно мога да кажа, че съм горд да работя в този клуб и да играе пред такива големи фенове”, заяви Кастро.

Кастро дойде на Дортмунд през лятото на 2015 г. за единадесетте милиона евро от Байер Леверкузен и е в състояние да обособяването на място в стартовия състав. Миналата година bundesligových играл 25 мача, от които тази година с още един деветнадесет започва, общо записани в германския елитната дивизия на Borussia най-добрите пет гола и един Tref добавен в настоящото издание на Шампионската лига.

“От Gonza се превърна в много ефективен играч на нашия отбор, както на спорта и на човешко ниво,” похвали приноса на спортния директор на Кастро Майкъл Зорк.

Кастро не е единственият халф, който в близкото минало и се присъедини към друга част от кариерата си с Дортмунд, нови договори, подписани християнските младежи също Pulisic и Джулиан Weigl.