“Животът и душата на свободно гмуркане”: спорт отдава почит на Наталия Молчанова

Тя избута границите на свободно гмуркане в продължение на 12 години, навикът й създаване световни рекорда си спечелил прякора машината

Но Наталия Молчанова -. Руснакът смятан за най-freediver на всички времена – сега е заплаха мъртъв след като не успя да повърхност след отдих гмуркане с приятели край испанския остров Форментера в края на седмицата.

в tightknit общност, посветена на свободно гмуркане, гмуркане или без дихателен апарат, реагира с шок. Коментатор Stephan Уилън заяви: “Това бе пълна изненада.Тя не се опитваше да отидете за каквито и да било документи, или себе си тласък на всички, тя е просто на почивка, да се отпуснете с приятели “.

Молчанова, 53, държи 41 световни рекорда в свободно гмуркане и може да я задържи дъх в продължение на девет минути. През май тя се хвърли на дълбочина до 71 метра в крайбрежните води на Египет. Facebook Twitter Pinterest През септември 2009 г. Наталия Молчанова става първата жена да се прекъсне неуловим 100м марка в freedive

“Тя почти постоянно поставя два до три световни рекорда всяка година. И през 2005 г., тя определя девет различни световни рекорди “, заяви Уилън. “Тя беше невероятно в избиване тези freedive записи.Ние никога не е виждал нещо подобно. “

През 2013 г. Молчанова плува 182 метра под водата, без перки на Световното първенство в Белград, чупейки рекорда от 19 метра.

На следващата година е световното първенство в Сардиния тя счупи световния рекорд с перка от плуване за 237 метра.Като цяло тя спечели 20 Световно първенство индивидуални златни медала.

A ожесточена конкурент във водата, Молчанова бе описан от Уелън като “най-прекрасната, сладко, очарователен човек, който е абсолютно живота и душата на Фридайвинг глобалната общност “.Freediver Наталия Молчанова – в снимки Прочети повече

в сряда Алексей Молчанов, сина си и шампион себе си freediver, заяви пред Guardian, че след три дни, подводния търсенето е било прекратено. Търсенето на майка си сега ще продължи по въздух.

Приятели съобщиха Молчанова липсва в неделя, след като тя не успя да повърхност от 35-метров (115 фут) гмуркане без плавници в близост до пристанище Ла Савина на Форментера, малък остров на юг от Ибиса.Скоро след това, на местната брегова охрана, Guardia Civil офицерите и хеликоптер са пристигнали да търсят района.

Търсенето продължава до залез слънце, заяви Мигел Феликс Джакор, ръководител на брегова охрана на Испания в Балеарските острови. “Ние сресана на цялата зона и изключи възможността, че тя е близо до повърхността”, каза той.

Той отбеляза, че небесата са ясни и морето беше спокойно в неделя, и че условията са останали подобни от тогава.

Молчанова е гмуркане в район, известен със силни течения, където температурата на водата могат да се потопят рязко, след като водолази се под повърхността. – нещо, което може да засегне дори и най-опитните водолази

Джакор каза Молчанова се смята, че се носите тежести, често използвани от гмуркачи за да помогне на спускане по противодействие на тежестите на неопренов костюм.Спасителни работници, след като не успяха да намерят Молчанова близо до повърхността, смятат, че не е премахване на тежести, бутане търсенето в дълбините на морето в понеделник. “Районът е търсеното достига дълбочина от около 80 м.А тези дълбочини правят нещата много сложно “, каза Джакор.

подводен робот бе доведен в във вторник, за да се разшири областта за търсене, които работят заедно специализиран екип от Guardia Civil, които извършват къси спускания подхранвани от смес от хелий, азот и кислород, за да оцелее дълбочините.

Whelan каза инцидент като Молчанова беше практически нечувано. “Развлечение е имало много, много малко смъртни случаи”, каза той. “И там са минали само един съобщава смърт в продължение на 20 години на организирана конкуренция.Това е една от може би десетки хиляди гмуркания в конкуренция “.

В сряда мнозина в freedive общност изплаща своите почит към Молчанова, включително Сара Кембъл, бивш световен шампион и в продължение на много години основен конкурент Молчанова му. “Аз й се обадих на кралицата”, каза Кембъл. “Тя е най-голямата freediver, че светът някога е виждал и доста вероятно, че светът никога няма да види. Това е абсолютно трагедия, която я няма по този начин.Той изпитва бъде странен инцидент, но тя живее в продължение на океана и в крайна сметка всеки freediver ще бъде много щастлив да отиде по този начин. “

Британският freediver, който победи Молчанова за златен медал в първия си свят първенства през 2007 г., каза, че е изумен, когато Молчанова, на 50-ия й рожден ден, задаване на световния рекорд на 70метра, без перки. “Трагичната Иронията е, че е загубила живота си в същата дисциплина, няма ни перки, но просто играят в дълбините на трийсет метра или 40 метър.Дали това се дължи на тока, или нещо се случи, аз просто се надявам, те могат да намерят тялото й и някои отговори за това какво е причинил смъртта й. “

Кембъл разкритикува онези, критикувайки спорта в резултат на изчезването Молчанова на , “Това, което наистина ме кара да ядосан е хора, които не знаят нищо за спорта като решението за това всички ние сме глупави, безразсъдно и безотговорно, защото ние не сме, и ако сравните резултати за безопасността на свободно гмуркане за гмуркане не е сравнение, “, каза тя.

Повикване Молчанова пионер, Кимо Lahtinen на Фридайвинг управляващ орган AIDA, каза тя постоянен двигател на границите, издълбават път за другите в този спорт, за да следват. “Разбира се, такива хора играят с различен вид риск в живота си, най-вероятно, защото те са любопитни да знаят кои са и какви неща, които могат да направят.”

Малцина можеха да сте някога, че такъв инцидент ще сполети суперзвезда свободно гмуркане, каза той. “Но когато сте в океана, океанът е непознатото.Не става дума за печели или губи, океанът е просто по-голям, по-силна и нещо, че човешките същества все още не разбират. “Diving графичен