Индия MS Dhoni знаци за нов Pune франчайз в IPL аукцион

Махедра Сингх Дхони, капитанът на Индия с ограничена отговорност, беше първият отбор на новия франчайз на Pune, докато Райкот избра батиста Суреш Райна по време на срещата на индийската Висша лига за следващите два сезона във вторник. Западните индийски градове Пуне и Райкот бяха обявени за дом на два нови франчайза за следващите две години, като запълниха празното пространство, оставено от двугодишното прекратяване на франчайзите в Ченай и Раджастан след незаконно залагане на скандала .Т20 крикет изглежда стара шапка: Пригответе се за Ram Slam и Super Smash | Барни Ронай Прочети повече

Играчите от двата отложени франчайзи бяха на разположение в проекта, позволявайки на двата отбора да изберат по пет играчи.

New Rising, консорциум, воден от Sanjiv Goenka, председател на RP-Sanjiv Goenka група, открадна екипа Pune, докато производителите на мобилни Intex направи успешен оферта за Rajkot в процес на обратна наддаване.

Pune, след като направи най-успешния оферта, имам първата мотика и отиде за 34-годишния Dhoni, който ръководи Ченай във всичките осем предишни сезони на IPL.

капитанът на Австралия Стив Смит, Южна Африка Фаф дю Плеси и Индия батсманът Ajinkya Rahane и извън центрофугата Ravichandran Ashwin бяха другите играчи, избрани от Pune.

Капитанът Нова Зеландия Брендън McCullum ще играе за Rajkot, който също добавя Австралия многофункционален Джеймс Фокнър, бившият капитан на Антилските острови Дуейн Браво и на Индия спин-боулинг многофункционален Ravindra Jadeja.

двете франчайзи ще загубят 390m рупии (£ 3 0,85 метра) от общия им чантата на 660 м за следващата година IPL търгове, в които ще се добавят останалите играчи от окачения отбор до басейна.

Най-Twenty20 лигата, с прогнозна стойност от £ 2 .3bn марка и похвали боливудски звезди и по-големите конгломерати като инвеститори, е бил преследван от обвинения в корупция в продължение на години.

През юли панел създадена от Върховният съд на Индия препоръчва спиране на собствениците на франчайз на двата отбора след незаконните залагания и спот-фиксиране Скандалът около IPL, деветото издание на който ще се играе от 09 април до 29 месец май.