Истинската същност на таксата за прехвърляне

Истинската същност на таксата за прехвърляне. Какво е това?
Разбираме ли, това, което е в размер на трансферни плащания? Нека да разследват.

Какво представлява плащането за трансфер?

От правна гледна точка, тя може да бъде под формата на компенсация за договора на играча и неговия разкъсване, както и за закупуване на имуществените права, както и много други. Ние не се интересуваме от него.

Фактът, че не е купил на играча – робът е забранено навсякъде, освен Мавритания, хехе – и възможността за използване на лични, технически, тактически и физически си умения. С една дума, на умението. Тук само е нематериален актив, и няма статистика не го дават в пълен размер. Поради това, че нападателя може да бъде, например, една дузина Засади в играта – не е много мобилен напред, тъй като защитниците уловени, нали? Но тя може да бъде, че той има два пъти повече писти за високи скорости и хеттрик в една и съща минута, той просто играе в стила на “да се изпълни зад гърба му.” Или, например, дава вратар рекордна серия от “бисквитки”, а след това се оказва, че за тези игри на целта не е била приложена един удар към целта, а просто попаднах слаби атака опоненти или защитата проби тавана на екипа. Статистика за играчи, дори и напреднали, не винаги са в състояние да покаже правилно стойността на един играч. И с право, защото футбол – спорт екип, където на терена отборът безмилостно положи единадесет души с различни роли.

Истинската същност на таксата за прехвърляне. Какво е това?
Снимка: bbc.co.uk, goal.com

Как тогава обективно изчисляване на стойността на един играч от гледна точка на пари?

И го направих. Оценка на нематериални активи – тя винаги е експертно мнение, но не и банално.

Такса за прехвърляне – винаги е субективна стойност на индекса на играча просто да продаде отбора, можете да го видите отвътре. Или как тази стойност може да достигне – но това е тема на чисто пазарна ниша.

Наистина няма изключения?

Разбира се, понякога екипа продават играчи на по-ниска цена се дължи на споразумение между клубовете или на самите играчи. Показване на зачитане на неговия талант има положителен ефект върху атмосферата в отбора. Но ако нещо подобно и играчите все още отиват за малък изгодни цени – че ние не трябва да мислим толкова важно да го разгледа в екип.