Лийдс и Хъдърсфийлд се стремят да поправят супер лигата смяна на лигата

Когато оръдията бяха пуснати за новия сезон на Супер лигата през октомври, сблъсъка на Лийдс срещу Хъдърсфийлд в четвъртия кръг винаги изглеждаше като един от ранните мачове. В крайна сметка само пет месеца след като двамата съперници на Западен Йоркшир се включиха в може би най-великата игра в историята на Супер лигата, когато късният опит на Райън Хол отрече щита на лидерите на “Хъдърсфийлд”, осигурявайки два крака на исторически високи за риновете Джейми Елис на Хъдърсфийлд за 10 седмици, когато ужасите на гигантите нараснаха. Прочети повече

Те се срещат в петък вечер при различни обстоятелства.Налице е смекчаване на апелентност с наранявания и пенсиониране, за да се справят с, но студено, твърди факт е, че двама от полуфиналистите от миналия сезон отиват на главата все още чакат да си осигурят първите точки от 2016 г.

Масата на ембрионалната Супер Лига очертава очевидни паралели с нейния еквивалент на “Премиер лига” досега и както и някои, които питат дали Уднес може да “направи Лестър” и да остане на върха след първите няколко седмици, има подобни въпроси за миналогодишните шампиони Лийдс Които се борят да възпроизведат героиката си от предходната година в подобен дух с Челси. Завръщането на Лийдс, Зак Хардърър, бързо се превърна в старши играч на фона на кризата с нараняванията, която вижда шампионите без установени международни такива Като Том Бриско, Карл Аблет и капитан Дани Макгуайър.Той призна, че лошото им начало е невъзможно да се пренебрегне, но повтори, че неотдавнашната история показва нестабилно отваряне на няколко седмици, което не означава непременно дългосрочна причина за безпокойство.

“Тя не чете добре досега Като е нула от три, но това е дълъг стар сезон “, каза Хардърър. “Северните Куинсланд Каубойс загубиха първите си трима в НРЛ миналата година и спечелиха състезанието, за да докажат, че стартът не е всичко и всичко.” Една победа променя всичко в това игра. В момента гледаме дулото на пистолета, но в изпълненията, които сме дали – Уднес настрана [Лийдс загуби 56-12] – играхме доста добър ръгби.Ние ще бъдем там или там тази година, отбелязвайте моите думи. “Освен че е една от двете останали страни без точка в Супер лигата, началото на Хъдърсфийлд е също толкова засегнато от наранявания, [Това беше потвърдено тази седмица, че полузащитникът Джейми Елис можеше да излезе до 10 седмици поради нараняване на рамото, като се присъедини към имена като Eorl Crabtree, Craig Huby и Joe Wardle на нарастващ списък с наранявания.

P> Те биха могли да бъдат подпомогнати от завръщането на талисманийския им капитан Дани Бро за мача в петък, а Лорн Патрик, подобна идеология на Хардърър в дългосрочен план, когато оценява перспективите на неговата страна за сезона напред .

“Стартът очевидно не е най-добрият, но не е начина, по който започвате, ето как завършвате”, каза Патрик. “Надяваме се, че можем да спечелим тази победа и да се справим с игри, заедно с това, че събираме резултати.Няма по-добро място за игра и победа от Headingley.

“Няма паника; Ние сме само на един месец и не сме като в средата на сезона или в края на кампанията – с опита, който тази група има, знаем, че все още сме един от най-добрите отбори и това все още е едно От най-големите игри в дивизията. “Патрик може и да е прав в оценката си за мащабите на срещата в петък, но в Супер лига, където балансът на властта се чувства така, сякаш може да се промени, Това е голяма игра за съвсем различни причини, отколкото само преди няколко месеца.