Лондонският един милионен маратон (или жена) ще премине финалната линия

Ако нещата вървят по план, неделята трябва да е запомняща се в домакинството на Финил. Джулия Финил ще раздава медали в Лондонския маратон, в който ще вземат участие както съпругът й Крис, така и най-малкият им син Ник. Целта е г-жа Финил да представи баща и син със своите Медали, давайки на семейството уникална гледна точка за събитие, в което един от 38 000 участниците ще се превърне в милионен човек в крайната линия от началото на маратона през 1981 г.

Е фактът, че 22-годишният Ник се надява да спечели първия си медал в Лондон, 57-годишният Крис се опитва да събере 36-ия си гол, правейки го член на все по-елитен клуб, участвал във всеки един от лондонските маратони.Преди няколко години клубът – Ever Presents – се похвали с 42 членове, но миналата година това бе омаловажено до 12 забележителни герои, които са готови да се разболеят, за да поддържат рекорда си. Забележително за един спортист Наближавайки 60, Финил, който се завтече на 2:32:55 през 1981 г., е завършил само един от маратоните за по-малко от три часа – това е времето, за което много клубове могат да мечтаят само тази година.

Тази година Той се надява да се понижи отново под три-часовата марка отново, подготвяйки пътя за състезание в Бостън на 1 януари 2020 г. срещу съперник на други, които са тичали маратони за по-малко от три часа от пет десетилетия.Ник, който се кандидатира за “Орчард Байл Тръст”, който се надява да се прибере за по-малко от четири часа и половина, описва постиженията на баща си като невероятно. “Всеки ме пита дали чувствам конкуренция, но изобщо не съм”, казва той. – Не е достатъчно близко. Може би, когато той е на 70 години, може да има шанс. “Въпреки че треньорите може да искат да научат как Finill senior е успял да постигне толкова необикновени физиологични постижения, други ще се интересуват от неговите виждания за това как маратонът се е променил от 1981 г. , Когато Дик Беърдсли и Инг Симонсен се държаха великолепно, за да пресекат финалната линия заедно като победители. – Това е по-голяма раса, отколкото някога преди, – каза Финил. “Имаше шест и половина хиляди в първата надпревара, а сега може би 38-40,000.Делът на жените значително се е увеличил от около 2% или 3% до 37%, или 40% сега. И, разбира се, благотворителното набиране на средства се превърна в много, много по-голяма част от състезанието, отколкото през 80-те години на миналия век. В ранните дни това беше състезание за закоравели клубни състезатели и няколко други, които бяха замислили идеята за маратон, преди да станат популярни “. Facebook Twitter Pinterest Паула Радклиф спечели състезанието от 2003 г. в рекордно време от 2:15 : 25.Снимка: Том Дженкинс за пазителката Някои от оцелелите могат да променят трансформацията на събитието, но не и Финил. “Добре е страната да има смисъл да се събере, че състезанието дава на всички”, казва той. “На фронта това е състезание между някои от най-добрите бегачи в света; На мое ниво, малко по-назад, това е събитие за клубовете, а на игрището – събитие, в което хората да се разхождат в костюми и да разбият записите и да вдигат няколко хиляди лири за благотворителност в процеса. В този смисъл това е много положително събитие. “

Неговият ентусиазъм за състезанието е неверен.Но дали той не се поддава на натиска да бъде някогашен настоятел и да се чувства задължен да участва? “Ако бях пропуснал втория или третия маратон и не бях влязъл в редиците, дали ще го пусна в неделя, е малко спорен”, признава той. “Това е малко бреме, но това също е привилегия и аз няма да го заменя, защото съм изчезнал от състезанието и нямам търпение да го поддържам.” Това е изглед, отразен от ” Най-старият член, Дейл Лионс, на 79 години, който е написал книгата The Real Marathon Men за експлоатацията на групата и кой ще направи днешната надпревара на патерица. “Преди няколко години имах нов глезен и не мисля, че трябва да се прави 26.2 сам”, каза Лион. “Миналата година го направих в инвалидна количка за четири часа и половина.” “Казахме, че ако не беше фактът, че ние бяхме Понякога, вероятно нямаше да го направим.Всички бяхме ранени и имахме проблеми с болестта. Аз го заведох преди две години с две патерици. Няколко години преди да счупя крака ми и шест месеца по-късно го направих на патерици, хвърляйки палачинка. Няма начин да го направя, ако не бях присъствал някога. Това е изключителен клуб. Никой не може да се присъедини към него. Можеш да си тръгнеш само. “Лион, който завърши състезанието през 1981 г. след 3 часа и 10 минути, се надява да направи своя 96-и маратон днес, когато той и останалите 11 Ever Presents ще получат трофеи, отбелязващи техните удивителни постижения. В случая на Лион това включва три световни рекорди на Гинес – най-бързият маратон, докато хвърляш палачинка (3:06); (3:58) и най-бързото състезание за яйца и лъжици (3:47).Освен това той е провел двустранния курс в Лондон два пъти и веднъж го е завършил три пъти в същия ден. Крис Финил ще се състезава заедно със сина Ник. Днес 70 състезатели ще се опитат да пробият 60 световни рекорда на Гинес и да бъдат част от събитие, което се стреми да остави своя белег. Миналата година конкурентите натрупаха повече от £ 54 милиона за добри каузи, определяйки световен рекорд за ежегодно еднодневно събитие за набиране на средства за благотворителност за девета поредна година, като общата сума се повиши от 1981 г. до над 770 милиона лири. Както винаги, организаторите трябва да се страхуват, че иглата ще приключи.Те знаят, че трябва да поддържат състезанието усещане за свежест, за да се увери, че може да се състезава срещу хора като Ню Йорк, все още световен лидер в раззмаза, или бързия ход на Берлин, където рекордите са склонни да се счупят.

Тази година астронавт Тим ​​Пейк, който управлява маратона през 1999 г., ще участва в международната космическа станция и ще наблюдава как се движи по улиците на Лондон на iPad.Двойният олимпийски шампион Дам Кели Холмс ще направи дебюта си в маратон, докато звездата на Game of Thrones Natalie Dormer ще добави искрена искра. Който се простира до 1978 г., когато неговите основатели, бившите олимпийски спортисти Крис Брашър и Джон Дисли се срещнаха в кръчма в Ричмънд, южен Лондон, за да обсъдят дали е възможно да се донесе маратон стил в Ню Йорк – събитие за масово участие, наблюдавано от стотици хиляди – в столицата.

В статия за наблюдателя Брашър открито разпитваше дали Лондон е готов за предизвикателството. “Имаме великолепен курс”, пише той. “Но имаме ли сърцето и гостоприемството да посрещнем света?” Brasher почина през 2003 г., Disley през февруари тази година.Днес, 12 Ever Presents ще се присъединят към 38 000 други бегачи, стотици хиляди зрители и милиони зрители по целия свят, за да дадат своя отговор. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ