Лука Тони излиза, преследван от заслужени фенове и сълзи във Верона

Никой от тях обаче не се чувстваше магически за Тони като целта, която вкара в неделя вечер. Една гола в игра, която нямаше никакво значение. Лука Тони се изстреля с наказание за Хелас Верона в победата над Ювентус Прочети повече Верона на Тони беше дъното на Серия А, с отдавна подновена отпадане. Техният опонент, Ювентус, беше коронясан шампион миналата година. Нито един отбор нямаше какво да спечели от спечелването на този мач, нито нещо, което да загуби в поражение. За Тони обаче това беше един последен шанс да си спомниш. На 38 години той обяви пенсионирането си. Това щеше да бъде неговият последен професионален мач. Въпросът за това, което следва, го притесни. Тони се отдалечи от футбола за кратък период през 2012 г., като реши, че е по-важно да прекарва времето си с партньора си Марта, след като първото им дете е мъртвородено.Постепенно обаче тя го насърчи отново в играта. Както Тони призна за “Газета дело Спорт” през 2013 г .: “Да бягаш след топка, да отбелязвам голове, да празнувам и да страдам на стадион е бил целият ми живот.”

Какъв живот е бил той. Освен Световната купа, Тони спечели и Бундеслигата и DFB-Pokal. Той бе водещият голмайстор на германския отбор през 2007-2008 г. и беше коронясан за capocannoniere в Серия А два пъти – най-наскоро миналия сезон, когато той стана най-възрастният играч за постигането на такова постижение. Тони е изпълнил целта той се захвана преди две години да прескочи прага от 300 гола, преди да се пенсионира. Не е лошо за един покойник, чиято кариера само наистина излетя на 26-годишна възраст, когато той удари в мрежата 30 пъти за Палермо в Серия Б. Това беше труден последен сезон.Между нараняванията и изгубената форма, Тони бе отбелязал само пет пъти, преди Ювентус да дойде да посети. Неговата решителност да подпише по-ярък бележка беше ясно от началото, когато той се изстреля срещу въртената задна част на шампионите. Той почти отвори резултата в 38-ата минута, задръствайки левия крак застрелян в пост. Малко по-късно Алекс Сандро потъваше в Ерос Писано в кутията. Верона получиха наказание – и нямаше съмнения кой ще го вземе. Тони по-късно призна, че се е почувствал малко тревожен, когато се качи на място, без да е сигурен дали да стреля наляво или надясно. Вместо това той се настани на трета пътека: събори топката точно в средата.Лъжица или кючайо, както се казва в Италия – въпреки че, както отбелязва един шегаджий, ботушите на Тони с размер 12 го правят още един като една черпака. Нападателят е използвал тази техника преди това. Тони спечели Верона с равенство в Милано през март миналата година с “cucchiaio”, като след това призна, че е нещо, което е решил да опита, преди да се пенсионира. Ако тази цел беше направена специално от настройката на Сан Сиро, то тогава в сравнение с този, който отбеляза в неделя. “Това беше най-красивата цел на моята кариера”, каза Тони на пълен работен ден. “Защото това е целта, която затваря кариерата ми”. Той завършва с 324 през всички състезания.Газета накара Тони наскоро като “последния голям италиански център напред” – и в сезон, когато нито един местен играч не е отбелязал повече от 13 пъти в Серия А, това описание изглежда доста подходящо. , обаче, са само част от картината. Тони беше истински център напред: този, който използва силата и присъствието си, за да задържи топката, да се бори със защитниците и да вкара съотборниците си в игра. Той ни напомни за такива черти в натрупването на Втора в неделя в неделя. Тони беше на едно тънко място, когато получи топката, гледайки към собственото си наказателно поле, като отборът му се опита да се отърве от половината си [Бързи разсъждения и още по-бързи крака бяха необходими, за да се измъкнат от двойката противници, Тони свали топката под петата си, за да счупи Стефано Стюаро, преди да се завърти около Леонардо Бонучи и след това да освободи Артър Йонита с прекрасен външен ботуш през топката. / p>

Молдова последва свой собствен кръстъл пропуск, за да избере Федерико Вивиани, който разби изстрела си в горния ъгъл. Тони е представил 15 различни клуба в професионалната си кариера и е обичан от поддръжници на много от тях. Juventus измъкна гол с наказание, но Верона продължи да печели 2-1. Резултатът може и да не е имал значение, но тонинът несъмнено е в това. Заменен в 85-ата минута, за да може да получи овации, той се връща на терена на пълен работен ден за друг.Той със сигурност не е единственият човек в Bentegodi със сълзи в очите им. Тони е представил 15 клуба в професионалната си кариера и е обичан от поддръжници на много от тях. Във Верона обаче привързаността се чувства особено силна. Той е бил с Hellas само за три години и все пак той е техният водещ голмайстор в мачовете в горния полет. Банер, окачен от поддръжници в неделя, обяви Тони за нов “заместник-кмет” – защото дори и 48 гола през три сезона не могат да го спечелят от над големия датски Preben Elkjaer. Друг каза просто: “Клонирай го”.

Ако само това беше толкова лесно. – Не съм съвсем нормална – призна Тони на пълен работен ден.Колко благодарен е италианският футбол за този факт.Поговори с Facebook Facebook Pinterest Феновете отдават почит на ромския Франческо Тоти, който ще каже само “ще видим”, когато го питаме за бъдещето му след мача срещу Киево. Снимка: Ettore Ferrari / EPA Totti се погрижи да ги забавлява, излизайки от пейката и разцепвайки отворената защита на Chievo с блестящ пропуск за първи път, който Миралем Пянич преобразува, за да запечата триумф на 3-0. По време на последните шест мача на Рома капитанът е средно или гол или помощник за всеки 22 минути, който прекарва на терена. По-късно той е бил ковач с репортерите, казвайки само “ще видим” в отговор на въпроси за бъдещето му. Тоти също замахна с пръст в отговор на един човек, който каза, че “виждам следващия сезон”, когато напуска стадиона.Вземете всичко с една щипка сол – това е човек, който обича да дразни. Тоти мина покрай друга кариера през миналата седмица, като в същото време направи своя 600-ти сериен сериал. Той е само третият играч, който направи това, след като Паоло Малдини и Хавиер Занети.