Матилдас достигне Рио след олимпийската квалификационна победа над Северна Корея

Необходими са само точки, които да осигурят преминаване към Рио и олимпийските игри през 2016 г., Matildas направиха повече от достатъчно, с известна победа с 2: 1 над понякога прекалено физическата Северна Корея в Осака.

Michelle Добре изработената първа половина на Хеймън и красиво изработената стачка на Катрина Горри запечатаха победата – четвъртото място в Австралия в толкова много мачове в този квалификационен турнир – и изпратиха Матилдас на първите си олимпийски игри от Атина през 2004 година. Матилдас с 1 точка от олимпийската квалификация след като спечели над Северна Корея Прочети повече След като Хеймън влезе в 18-ата минута, Ким Су-Джинг се разби с превъзходно 78-минутно еквалайзер, за да повиши нивата на напрежение на австралийската пейка, но когато Кайтлин Форд постави топката но след пет минути по-рано в Горри, крайният край на ножа бе отблъснат. Сега, след като двама от първите шест страни на ФИФА се класираха през последната седмица – световен номер 4 и домакините на Япония вече бяха отчетени – Matildas може да се отправи към Бразилия през юли август С винетката и Южна Корея, които също са включени в списъка на победените опоненти в Япония, финалната среща на сряда срещу Китай, която ще се присъедини към Matildas в Рио, сега е мъртва гума.

Треньорът на Австралия Ален Стайчич направи две промени в страната, които побеждаваха Южна Корея в петък, като съпругата му Лиза Де Вана изненадващо остана на пейката, докато Форд и Хейман започнаха. за една важна ранна цел в продължение на 18 минути, когато Форд направи типично пътешествие надолу по хълбока, преди да издърпа топката назад за нападателя Хеймън да се измъкне от вътрешната страна на наказателното поле. Отчаяна Северна Корея, която имаше нужда победа за избягване на елиминацията на Олимпийските игри, изстреля топлината в последните етапи на първото полувреме, а Ким Ю Ю трябваше да се изравнят преди паузата, само за да не се занимават с усилията си в близко разстояние над бара.

Севернокорейските фрустрации заплашваха да се сварят няколко пъти и азиатската страна можеше да се смята за щастлива за да завърши играта с пълен комплимент след акт на възмездие на Хлое Логарцо от Ким Нам Хуи и дивото, предизвикателство на Рам Сим на вратаря Лидия Уилямс, не бяха разгледани толкова строго, колкото може би трябваше да са били. / p>

Може би ключовият момент на мача дойде от Уилямс, който направи забележителен блок на вратата, когато Ким Юн Ми изстреля в боя на близко разстояние 10 минути във второто полувреме.

Играта на Северна Корея стана по-малко сплотена, тъй като отчаянието им нарастваше и Горри и Форд имаха шанса да разширят предимството.Тази пропастност се оказа скъпа, след като заместникът Ким Су Дюн изстреля в зашеметяващ с оставащите 12 минути. Паритетът обаче продължи само пет минути, след като Горри отбеляза това, което се оказа победител, а победата – ентусиазирано на пълен работен ден, потвърждава това, което мнозина заподозрени след бягството си в четвъртфиналите в Световната купа миналата година – че Matildas може да се справи с някои от най-добрите страни в света.