Методът на Conor McGregor за движение: липсващата връзка в MMA?

Преди предишната си титла да се бори срещу Хосе Алдо през декември миналата година, Макгрегър предсказа, че ще направи кратка работа на опонента си, шампион от 10 години и ще гарантира на света една експлозивна победа чрез първото рунд нокаут. Презареди: как ММА завладя света | Анди Бул Прочетете още

Това нокаут дойде след 13 секунди.

Ударът на Макгрегър до господство можеше да го види, че потенциално би могъл да претендира за леко и леко UFC титли. Ирландецът прави дебюта си срещу Nate Diaz тази събота в UFC 196. Диас мачът е утешение, съборена в бързина след като сегашният лек шампион Рафаел Дос Анжос беше ранен при тренировка.Ако Макгрегър спечели събота, той в крайна сметка ще бъде даден шанс да задържи два колана едновременно – първи в историята на UFC. Много е казано за мощта на Макгрегър в клетката, но шампионът на UFC, Конкурентното предимство не е само резултат от талантливи таланти или изтощителни часове, прекарани в стек на тежка чанта. По-скоро, Макгрегър приписва голяма част от скорошната му форма на тренировки за движение – режим, който защитава свободно течащия телесен ритъм и сливане на психическите и физическите аспекти на бойните действия.

Обучението на движенията награди комбинация от внимание, И прецизни тренировки, които са привидно произволни – като улавяне на дървени пръчки или мародер на всички четири като пантера – и се стремят да оптимизират пространственото съзнание, докато са в битка.Обучението се казва, че помага на бойците да се ориентират към бойните ритуали с шесто чувство, което означава ясно за хипер-бдителността и ако се измъкне правилно, може да донесе въздух от най-високо ниво на спокойствие. McGregor сега вижда своя Плаващ в различна светлина, и дори отрича, че е боец ​​по повече от един път: Ирландецът сега е по собствени думи “майстор на движението”. Въпреки че тренировките за движение са подигравани От някои MMA purists като тенденция, която в крайна сметка ще се стопи, неговите основни принципи – течливост, церебрална осъзнатост и прецизност – са били вградени в репертоара на бойните художници от векове. Обучението по движение е “нещо, което винаги е съществувало, “Казва Ерван Льо Коре, виден инструктор и треньор на бившия шампион на UFC Карлос Конджит.” Вие гледате на монасите от Шаолин, гледате самураите, воините на древна Гърция – Спартанците и други По този начин те просто не се люшкаха мечове или хвърляха копия.Те също са се катерели, те са се научили неща, скокове и прави всички тези движения, насочени към да станат по-добри бойци. “Ако описанието на Le Corre за древните войни скокове и катерене стени изглежда несъвместимо с традиционните бойни тренировки, Режим изглежда дори по-функционален в наши дни. Видеото от тренировките на Макгрегър преди битката му с Алдо се появи онлайн миналата година. Той показва монтаж на боеприпасите, изпълняващи тренировки – вероятно потънали заедно в произволна последователност – които може да изглеждат изхвърлени от B-макарата на филма на Брус Лий. Facebook Twitter Pinterest

Под ръководството на треньора си за движение, Идо Портал, Макгрегър поема клякам и улавя пръчици, докато бавно падат на тренировката.Той избягва авансът на Портал с дръжки, пълзи по матрака като плаващ меч и балансира пръчка на краката, докато лежи на гърба си. Тези маневри може да изглеждат несвързани и експериментални, но те са преднамерени и помогнаха да се разшири усещането за яснота на Макгрегър в условията на непрекъснатия хаос на битката за титлата в UFC. Винаги съм бил очарован от движението и Винаги съм гледал хора, които могат да се движат по необичаен начин.Аз не ги виждам само като хора, които контролират собственото си тяло и контролират рамката, но контролират ума си “, каза Макгрегър през декември.

Обучението на движението и контролът на ума са погълнали голяма част от Опустошителният подход на Макгрегър, но Порталът отбелязва, че идеята не е усещане или революция, а просто проучване в “перспектива”. Конър Макгрегър: може ли някой да спре брадатия кралмайстор? Прочети повече Портал – израелски боец ​​и специалист по движения с ниша група поклонници по целия свят – казва, че ученията предлагат “правила, закони и принципи за всичко, което можеш да направиш с човешкото тяло”.Те могат да бъдат приложени към всяко физическо начинание, независимо дали става дума за “бойни, танцови, соматични или спортни”. За Макгрегър Портал изработва специфичен режим за оптимизиране на способностите на боеприпаса и задоволяване на неговите недостатъци , “Ние се фокусирахме много върху работата на краката, върху движението в космоса”, казва той. Порталът смята, че някои бойци нямат определено “качество на движенията”. Той помага на Макгрегър да се справи с някои проблеми, които могат да възникнат в основата на бойното поле, като дава насоки за това кога да използва “периферното виждане срещу фокусираната визия” и да му помогне “да има по-ефективни движения и по-качествени модели”.Порталът казва за обучението си с Макгрегър: “Използваме гимнастически пръстени, използваме много много трудни четиристранни движения, за да създадем тази сила и издръжливост.” Това е неортодоксално, но Порталът твърди, На работа “ви позволява да видите възможности, които средните бойци не могат да видят.Той се докосва много на мислене, психически контрол и въплъщаване на момента и въплъщаване на възможностите в момента. “Ако има едно изплащане от ангажимента на Макгрегър за тренировки за движение, може би е дошъл под формата на умствено спокойствие , “Въпросът е да влезете в конкурса с тялото си гъвкав и свободен”, каза той през декември, след като умело надделя над Алдо в рамките на секунди. McGregor каза, че работата му с Портал “пренасочва ума, “И го кара да се чувства” контролиран и свободен “, преди битките при високо налягане. Поради това Макгрегър казва, че когато звучи звънецът,” виждам тези снимки и аз виждам тези последователности и Аз не се плаша от тях. “На Диас, Макгрегър ще бъде на лов за всички последователности и скрито пространство, което му позволи да погълне Алдо, да не говорим за славата, която му дадоха след това .