Мичъл Пиърс подаде осем седмици НРЛ суспендиране и $ 125,000 глоба

Мичъл Пиърс е спрян от първите осем кръга на новия сезон на НРЛ и глоби 125 000 долара за пияните си зверове в деня на Австралия. Звездата на NSW и Sydney Roosters е била засегната от забраната и глоба от 125 000 долара , От които 50 000 долара са прекратени за две години след 24 часа разгорещени дискусии между комендантите на “Роустърс” Ник Политис и Джон Лий и най-старшия служител на НРЛ, комисар Джон Грант.НРЛ сезон преглед: време, за да разберете дали продуктът на ръгби лига “Се е подобрило” Paul Connolly Прочетете повече

Наказанието следва появата на видеоклип, показващ пиян Пиърс, който симулира лукав акт с куче на парти след дълъг празник на празника на Австралия.

Кълъчарите се надяваха за забрана за около три до четири седмици, като НРЛ настояваше за по-тежка санкция от 12 седмици.В крайна сметка страните се срещнаха в средата. Наказанието означава, че надеждите на Pearce за запазване на Джърси от NSW State of Origin ще останат живи. Той ще се завърне за Roosters на 30 април в своя 9-и кръг с Нюкасъл на стадион Алианц. Това ще му даде три мача, за да впечатли треньора на “Блус” Лори Дейи, преди да вземе страната си за държавата на произход I на 24 май.Пиърс, който прекарва един месец в рехабилитационна клиника и е лишен от съ-капитанът, ще се завърне в тренировка на “Роусърс” в понеделник. Забраната на ключовия плеймейкър хвърля огромно натоварване върху раменете на младите кошери Хейстингс и Джейдън Никорима, които ще трябва да ръководят отбора си през първите два месеца от състезанието. Състезателите изглежда са подали оставка към дългото ограничение на Пиърс. “Ако това е така, просто трябва да се справим с него на брадичката”, казва Роусърс, който се връща назад Айдън Гуера. Пиърс се извинява на своите съотборници за инцидента по време на тренировка в понеделник. “Той беше много извинителен и ние приехме това”, каза помощник Мич Абусън. “И сега ние се движим в подножието в неделя.”

Кошорите отварят сезона си в неделя срещу Южна Сидни в стадион Алианц.