Най-младите играчи се появяват в Baník Ostrava

През сезона в Острава бяха заменени тридесет футболисти. Това няма да е особен, той поставя клуба в средата на лигата. Но десет от тях са родени през 1994 г. или по-късно

Острава треньор Петър Frňka попита дали е изненадващо, че Baník имаше на терена повечето младежи на всички по-големи комплекси класа, решително отговори:. “Не”

Той добави, че през зимата Баник приема, че кадрите са много млади. – Значи го разбрах. През зимата обучение ние също така, че най-добрите бекове в Матей Helešic на Баник е “, посочиха от осемнадесет футболист.

Клубът обаче през зимата на поста ляв бек, получена от Хайдук Сплит на друг млад мъж, двадесет хърватин Лука Лучич.И той изигра най-голямата част от пролетта. “Все още имаме математика в началото на пролетта, за да получим младши, за да стигнем до училище и заедно – каза Фрня. “Въпреки това, ние се съгласихме, че той ще се върне в академията от лятото. Въпреки това, когато Лука беше ранен, ние дадем Matějov пространство и сезона свърши. “Helesic направи пет мача – 426 минути. Lučič навлезе в 9 мача, общо 749 минути. Поради икономически проблеми, Банки трябваше да даде повече възможности на млади, по-евтини играчи. Той нямаше парите за онези, които имаха опит.Но клубът винаги е бил известен със своята голяма младежка база.

Така че има толкова много млади футболисти в доклада, наложени от обстоятелствата, или от гледна точка на философията на клуба?

“Тъй като в този случай”, каза Frňka. “Някои от тях са в състава, който сте наследили, някои от тях и да кажа, може би няма да има повече. Той е толкова добър, това е път, по който трябва да вървим. ”

Треньорът обаче предупреди, че младежите не могат да разчитат на всяка цена. “Твърде скоро се измества към по-висока категория на играчите често водят до загуба на тяхната ефективност, мотивация за промяна на класацията. Тези момчета може да не са добре подготвени за това.В някои случаи дори може да спирачка “.

Даниел Холцер, Франсис Narh, Derreck Менса, но Патрицио Stronati, дори и през зимата се отправи към Австрия Виена, играе млад baníkovců повечето минути.

Кой има най-голямо бъдеще в бъдеще, Петър Фрнек не иска да прецени. – Трудно е да се каже. Младите хора могат да отидат един сезон, или дори половината от него, нагоре и надолу.Но смея да твърдя, че ако Матей Helešic своя характер и подход се разкае и започва да полудява и има шанс да го направи сега. ”

Така че е възможно да има толкова много млади играчи за Baník обещание за бъдещето?

“, както за Матей, да, но за някои други играчи, които, разбира се, не назначават, той е надут балон”, каза Петър Frňka.

Матю Helešic в отричане, че той трябва да да бъдеш голям талант. – Въпреки че съм млад, искам да се появи. Не смятам нищо друго “, каза защитникът. – Аз отивам до мача. Пълна. “