Некролог на Мартин Кроу

Мартин Кроу, който е починал на 53 години от рак, не е бил само един от най-великите крикетьори в Нова Зеландия, но един от най-елегантните батсми, които светът все още е виждал. Тинейджърски чудо, който направи своя международен дебют на 19 години, играе 77 теста – 16 от тях като капитан – между 1982 и 1995 г. и е вторият най-висок голмайстор в историята на тестовете в Нова Зеландия, а 5,444 се движи със средно 45,36. Той твърдо заяви, че е най-добрият новозеландски батман, който страната досега е произвела.

И все пак начина, по който той играе, вместо чистият обем на пистата му, създава въображението на публиката.Получен от това, което Уисден наричаше “напълно правилна, старомодна техника за удряне”, той имаше великолепно и безпроблемно време и можеше да играе всеки изстрел в книгата с мързелива, изправена грация. Нов Зеландски крикет велик Мартин Кроу умира на 53 години Прочети повече < През 80-те и началото на 90-те тези качества му служеха добре на много континенти като тест играч, в домашен първа класа на крикет с Оукланд, централните квартали и Уелингтън в Нова Зеландия и със Somerset в Англия, преди да се пенсионира През травмата на 33-годишна възраст. Заедно с великия Ричард Хадли, Кроу се превърна в звезда по време на изгодна ера за крикет от Нова Зеландия, играейки важна роля в първата поредица от тестове в страната в Англия през 1986 г., Като капитан, като ги отведоха до полуфиналите на Световната купа през 1992 г.

Успехът на Кроу се появи уверен от разстояние.Баща му Дейвид е играл първа класа по крикет през 50-те години, майка му Одри е най-голямата жена в крикет, а по-големият му брат Джеф ще се яви в 39 теста за своята страна, много със сестра си. Но от ранна възраст Мартин, роден в Хендерсън, предградие на Оукланд, привлече най-голямо внимание. На 18 години той се смятал за най-добрият млад батсман в Нова Зеландия, но по света, а през 1981 г. бил поверен на персонала на Господния терен.След като натрупа опит в първия кръг на Нова Зеландия и в Брадфордската лига в Англия, на 21 години той беше ангажиран като играч в чужбина за Somerset, навлизайки в извънгабаритните ботуши на Вив Ричардс, който беше на турне със Западна Индия.

Споделяйки къща с Иън Ботам, той имаше ужасен първи месец, като не успя да достигне двойни фигури в пет последователни ининга. Но той порасна в ролята и до края на сезона имаше 2600 писти във всички състезания. Той продължи успеха в Съмърсет през 1985 г., когато го нарече Wisden Cricketer of the Year, а през 1987 г. имаше друг шанс, който бе прекратен от нараняване на гърба. Кроу направи тест дебюта си срещу Австралия В Уелингтън през 1982 г. и е избран да обиколи Англия през 1983 г.Неговите ранни преживявания с чуждестранен крикет бяха изпълнени и той имаше малко значение, докато не спечели точно 100 срещу Англия в Уелингтън през следващата година.След това той се разрасна в спокойствие и постижение, а през 1986 г. се превърна в ключов член на отбора, който победи Англия с 1: 0 в серия от три теста, отбелязвайки 106 в първия тест на лорд и правейки полезен принос в втората победа на теста Трент Бридж.

Следват още 15 теста на тестовете – общо 17 от тях са все още по-високи от всеки друг Ню Зеландър и той е вкарал 299 срещу Шри Ланка в Уелингтън през 1991, най-високата оценка за Нова Зеландия до Брендън Маккулъм Достигна 302 на същото място през 2014 г. Върхът на Crowe на 143-мача еднодневна международна кариера е Световната купа през 1992 г., когато той капитанът си страна в рамките на мустак на финалите, вкара повече писти От всеки друг в турнира, беше обявен за човек от поредицата и показа себе си въображаем лидер, чиито нововъведения включваха отварянето на боулинг с въртящ се копче, Dipak Patel и въвеждането на щипци. През 1994 г. коленете му Причинявали сериозни проблеми и през 1996 г. бил принуден да спре всякакъв вид крикет.Във всички той вкара 19,608 първа класа в средно 56,02, поставяйки го сред всички времена елит. Той също така се захвана с полезни средни темпове в по-ранната част от кариерата си, включително и на ниво “Тест”. След като се пенсионира, Кроу стана коментатор на Sky TV и изпълнителен продуцент на покритие за крикет в Ню Зеландия. Той се присъединява към борда на клуба за ръгби в Южна Сидни Rabbitohs в Австралия, който братовчед му, актьорът Ръсел Кроу, частна собственост, и дойде с идеята за Cricket Max, три часа версия на играта, Но постави основите на Twenty20.Има кратко закръгление като главен изпълнителен директор на отбора на Крисъл Чалънджърс в Бангалор в Индийската Премиер Лига, а през 1992 г. е станал MBE. По-късно в живота Кроу призна, че натискът да бъде крикет “изтезание”. Когато той напуснал играта, той страда от депресия, която отчасти се облекчила от програмата “rebirthing”, в която той установил, че ранните му преживявания са му оставили “недовършено тинейджърско развитие”. През 2009 г. се жени за Бившата Мис Вселена, Лорейн Дауъс. Тя го преживява, както и майка му Одри, братята си Джеф и Деби, дъщеря му Ема от предишна връзка с Хуана Маршал и децата на Лорейн Хилтън и Жасмин. Мартин Дейвид Кроу, крикетър, роден на 22 септември 1962 г .; Умира на 3 март 2016 г.