Обединена нация: най-доброто от Америка се събира в Рио, за да улесни размириците у дома

Тези игри на олимпиадата XXXI може би никога не са дошли в по-отчаяно необходимо време за Съединените щати. Не след като Мексико Сити през 1968 г. американският отбор остави зад себе си страна в по-дълбоки смущения и дивизия – и население, което се нуждае от повече от 17 дни почивка. 555-те членове на тазгодишната американска делегация включват 292 жени, най-много да се конкурират за всяка нация в историята. Те са облагодетелствани от върховете на медалите, без съмнение са подпомогнати от изтощеното състояние на стария враг Русия, четири години след като се задържат в Лондон с 46 златни и 104 медала като цяло. Всеки от тях тук в Рио ще се опита да помогне на нацията да отблъсне погледа си, макар и накратко, от бушуването и отчаянието вкъщи. Майкъл Фелпс, флагът на отбора на церемонията по откриването на петък, пета Олимпиада сред изкупителни нюанси.Две години след като се оттегли от плуването като най-украсения олимпийски играч с 22 медала, включително 18 златни медала, той беше арестуван за втори DUI и влязъл в рехабилитационен център за злоупотреба с алкохол, което го накара да се замисли за най-лошото. Един променен мъж, 31-годишният сега ще се опита да пробие панорамна кариера, когато се състезава в три отделни състезания и евентуално реле. Katie Ledecky, преждевременно тийнейджър от Мериленд, който има 11 световни рекорда, беше най-младият член на американската делегация преди четири години, когато спечели 800 м свободен с огромен четири секунди марж.Все още най-младият отбор по плуване в САЩ и петгодишните златни медали в света през миналия август, 19-годишният е подготвен за рядка височина от 200 м – 400 м – 800 м, което ще укрепи случая като най-господстващия атлет в света. >

Най-малкият член на делегацията, 4 фута 8-инчови и 105 кг. Нейното име е Симон Бейлс и тя е любимата за бейзбол, за да спечели цялото злато в гимнастиката, след като се превърна в първата жена, която улови три прави световни шампионати. Това е три години, откакто не е успяла да спечели всичко в международната конкуренция. Номиналното заглавие на най-великия спортист в света традиционно е отишло на олимпийския шампион по десетилетието, но рядко е, че коланът е защитен успешно.Аштън Ейтън, световният рекордьор на изтърсващото двудневно събитие, който последно бе забелязан заедно с Гиги Хадид на корицата на модния месец на Vogue, е силно облагодетелстван от реколтата си в Лондонското злато – постижение, което ще задвижи Орегона над американските легенди като Джим Thorpe (който спечели 1912), Райфър Джонсън (1960) и спортистът, известен преди като Брус Дженър (1976). Можете да си спомните Claressa Shields като розата, която е нараснала от бетон на Flint – Град Мичиган, опустошен от безработица, бедност и, наскоро, срамна водна криза – за улавяне на злато на 17 години в Лондон. Тя спечели всеки път, когато се качи по въжетата, като се подобри на 74-1 като аматьор и нахлу втори пореден световен шампионат през май, потвърждавайки любимия си статут тук.Желателно отричаха важни препоръки след първата си победа над олимпиадата, със сигурност корпоративните спонсори не могат да пренесат отново тази усмивка с нажежаема жичка. Американският баскетболен отбор – Dream Team VII – за тези, спечели още едно злато, като четиримесечният олимпийски и стар държавник Кармело Антъни се позова на демонстрация за насърчаване на расова солидарност и намаляване на насилието с оръжие вкъщи. И все пак това би било някак си още по-голямо разстройство, ако Бритън Гринър, Елена Деле Дон, Тамика Чъкънс и женският екип – толкова богат списък с талант, който Кандис Паркър не е направил – Американският футболен отбор на жените може да стане първият шампион на Световната купа, който да се удвои с олимпийското злато през следващата година.Серена и Венера Уилямс ще играят сингъла и ще се удвоят с цел удължаване на рекордите си до пет медала. Едно момиче от Джърси, което се състезава в хиджаб, ще предложи страшно противопоставяне на политиката на омраза. Бернар Лагат, който се провежда на пета олимпиада на 41 години, ще го задържи за квадрарантарите, докато най-младият член на делегацията, 16-годишен магнат на тенис на маса наречен Канак Джа, ще се опита да направи история в едно от малкото събития където САЩ никога не са медализирали.

Тези истории и безброй други ще се развият през следващата седмица и половина. Те ще очароват, очароват и вдъхновяват.Никой няма да позволи на американците да се измъкнат напълно от мрачните ни реалности: расовото и икономическото неравенство надделее, че масовите стрелби са станали досадно запознати, че едва тази седмица етническо прочистване е издигнато от голям кандидат за конгрес на САЩ. Нито заслужаваме един. Но за 17 дни ще ни напомним, че това, което ни води като страна и съюз на пет континента, е по-силно от това, което заплашва да ни раздели. Ще помним, че една общност от различни раси, вероизповедания и произход може да се събере, за да отпразнува, както се казва в Олимпийската харта, “радостта от усилието, образователната стойност на добрия пример, социалната отговорност и уважението към универсалните фундаментални етични принципи”.А събитието, което спортният джим Джим МакКей някога е нарекъл най-голямото мирно събиране на човечеството в историята на света, истината, която само се удвоява на всеки четири години, ще ни държи надеждно. Това са най-добрите от нас и никога не са имали нужда от тях повече.