Олимпийските седем души търсят следващото поколение американски ръгби талант

“Монтаук изпрати няколко момчета”, прочетете чудото от приятел. – Потърсете дете, наречено Брандън. 6.3 / 220. Wing / full-back “. Олимпийски ръгби седем:” Феноменална игра, която светът ще види ” Мат Клеъри Прочети повече

В Saratoga Rugby Grounds на влажен следобед през юни, той беше там. Брандън Джонсън, номер 62, се втурва след опонент, за да го измъкне и да спечели притежанието на топката. Огромният 17-годишен се яви на лагер за таланти, управляван от Североизточната академия. Беше оцелял на сутрешна комбинация: спринт и скокове и нещо, наречено “Илинойско любезност”. Сега той го смесва с талантливи играчи на възраст пет или шест години. Той излезе от полето за дишане. Друг мъж слезе долу.Джонсън се върна обратно, взел свой собствен удар и изчезнал в медицинската палатка. В Рио де Жанейро в събота, след 92 години, съюзът на ръгби ще се върне на Олимпийските игри. Американските мъже и жени имат истински надежди за медал. В Саратога Северна Академия търси играчи, които да следват. Sevens отново ще се играе в Токио след четири години; решението за 2024 г. и следващата година. Олимпиадата винаги е била осемгодишен проект “, каза Алекс Магленби, изпълнителен директор на САЩ за ръгби, по телефона от Бостън. Сред елита, края на Рио ще бъде началото на пътя към Токио. Трябва да се извърши предоговаряне на договора – за звезди като Карлин острови, Пери Бейкър и Алев Келтър и жизненоважни треньори като Майк Петък и Крис Браун.Маглеби каза, че всички сделки на треньорите са били “устно съгласувани, някои са направени в писмен вид и някои са подписани”. Подготовката за Световната купа през 2019 г. също ще бъде отчетена, като олимпийският статут спомогна за развитието на харесвания на Дани Барет и Зак Тест, които играха 15 години в Англия миналата година. Бюджетите ще бъдат обсъдени, поставени са цели.

Далеч от елита, работата по развитието ще продължи и надяваме да се разраства. Продължава в продължение на четири години, сега в девет академии, разположени в цялата страна. Наблюдавана от Magleby, мрежата включва частни компании Atavus (Сиатъл и Сан Диего) и Тигър Ръгби (Охайо), както и обещаващо стартиране в Юта. Magleby каза: “Започнахме, защото играчите, влизащи в американски лагери от клубните седмици бяха далеч под изискуемия стандарт.Нуждаем се от една стъпка към около 300 обучения годишно, които момчетата в Олимпийския център за тренировки в Чула Виста, Калифорния.

“Така че трябваше да създадем квази-професионални среди за обучение за аматьорските спортисти да използват…с предупреждение, за да се уверим, че не сме отнели от клубната игра, за да се уверим, че наистина се подобрява. “Академиите организират изпитания и лагери, следят графиките за обучение и изпращат седем отбора да се състезават у дома и в чужбина. Както и при всичко в американската игра, те не са богато финансирани, а местните шофьори се броят за много. 133-те мъже и жени, които отговориха на открито обаждане към Саратога, направиха това за своя сметка от Ню Йорк, Бъфало, Бостън и отвъд него.Влизането е 60 $ всеки.

“Започнахме през май 2013 г.”, казва Шон Хоран, основател на Северна Академия, чиято работа е директор на атлетиката в King’s College в Ню Йорк. “Всичко беше неизвестно. Но ние имахме доста добра избирателна активност през първото ни лято и взехме отбор на Twickenham и направихме добре в Световния клуб Sevens и това наистина ни задвижи напред. “Стив Люис помогна за създаването на Североизточна академия в Ню Йорк итерацията – другата оперира около Бостън – преди да се премести, за да стартира игралната страна на PRO Rugby, 15-а-лигата, която току-що приключи сезона си на откриване. “Тези лагери се развиват” каза той в Саратога, като се движеше в тясно пространство между две игрища, “от чисто NFL стил на тестване за измерване на начина, по който въвеждате ръгби в него.Така че започнахме умения, тренировки и игри, но миналата година почувствахме, че имаме нужда от играчи, които да се докажат в живи ръгби. Оттогава са мъже и жени. Видяхме едно съпътстващо покачване на стандарта на седемте жени към възхода на мъжете. “Facebook Twitter Pinterest Академиите за развитие на ръгби в САЩ. Снимка: Screengrab / usarugby.org Североизточната академия е произвела Eagles – Nate Augspurger и Nicole Heavirland са в Рио като резерв за наранявания. Пери Бейкър, който прекарва времето си с Тигър в Охайо, също е в Бразилия, както и женския продукт на Atavus Ryan Carlyle. На въпроса кои участници в Саратога се открояват като потенциални наследници, Хоран избира кръстосани пресичания: няколко спортисти, баскетболист от дивизията.Най-удивителни обаче бяха двама младежи от ръгби.

“Имаме две 17-годишни момчета – каза Хоран, – кой ще продължи дълго, вярвам: Джак Милър и Брандън Джонсън “Когато Джонсън беше нещо като” Спрингбок “в мускулестата си заплаха от крило или пълна гръб, Милър, гимназията от американски произход от Бруклин, Масачузетс, беше сурова и бърза, напомняща за английския флангер Том Крофт. Тъй като те се справиха, минаха и се завтекоха, комбинирани резултати и бележки на треньори бяха заредени, чрез лаптоп в палатка на терена, до база данни, наречена HiPer. Проектът е логистичен, както и статистически – “Саратога”, избран да извлече полза от играчите, е три или четири часа пътуване от Бостън и Ню Йорк.В Америка ръгбито е постоянно ограничено от разстоянието.

Хоран каза: “Когато трябва да потърсим един играч, можем да влезем в системата и да го погледнем добре. Това е изключително за нас. Можем да го направим на регионално равнище, да проследим всички спортисти да кажат от централния Ню Джърси до върха на Върмонт, всички с едно натискане на един бутон. “За Милър и Джонсън един прост номер бе изяснен: тяхната възраст. “Има и някои 18- и 19-годишни, които са впечатлили”, каза Хоран, “и това е, което виждаме сега, докато рагби расте в Америка. Уменията идват в много по-млада възраст. Никога не бихте виждали това преди години. “

Предизвикателствата за подхранване на такъв млад талант са, разбира се, значителни.Ако е необходимо, каза Магълби, играчите могат да напреднат извън академичната система, както в случая с олимпийската Мака Неуфе, млада звезда от Юта, която флиртуваше с колеж по футбол, преди да се присъедини към американските мъже чрез стаж в Чула Виста. В идеалния случай те се наблюдават в мрежата.

“Бях главният треньор на [САЩ мъже], когато сложихме мрежата нагоре”, каза Magleby. “Беше трудно да се стигне до сайтовете, когато пътувах толкова много. Ето защо не сме се втурнали да добавим толкова много, защото сега мога да се обадя на Шон, да се обадя на Стив, да имам седмичен разговор с Тигър и те са много активни.Най-трудната част е този качествен контрол, тъй като тези неща се разширяват, особено в младежката игра. “Други проблеми включват липсата на конкуренция за академичните екипи, международните събития в Twickenham и Limerick, които не успяха да процъфтяват, а местните като календарът се изстисква от състезания, включително сега, управляван от Люис. Също така не е лесно да се набират средства – американският ръгби не е мечта на спонсора на сините чипове. “Аз съм с взрив”: САЩ ръгби седем звезди Пери Бейкър лети до Олимпиадата в Рио Още Прочети повече Ръгби Светът Cup Sevens ще бъде в Сан Франциско през 2018 г., но успехът в Рио ще помогне. Първият annus mirabilis е бил 2009 г., когато тогавашният председател на МОК Жак Рог, който самият бил гругер, обявил връщането на гърба. Оттогава мнозина прогнозираха огромен тласък за американската игра.Дотогава Боб Латъм, играч, превърнал се в съдебен адвокат, обиколил световните комисии, спорейки за случая със своя спорт. Сега член на Изпълнителния комитет на Ръгби в света, Latham е и председател на борда САЩ Ръгби, върховен надзирател на американците, които ще играят в Бразилия, тези, които ще последват, и системата, която ще ги търси. Той също е в Рио. Говорейки от Далас преди това, той каза: “Ще бъде хубаво да си поеме дъх и да кажа:” Беше дълъг път и не е ли чудесно, че сме на Олимпиадата. Но вие знаете, че в края на игрите ще се върнем на работа. “Латъм похвали спортисти, които бяха привлечени от ръгби от Игрите – сред които футболистът на Ню Англия Патриоти Нейт Ебнер и поле хокей и състезателка на игрището Джесика Явелет.Но подобно на Хоран и Люис по линията им в Саратога, той също се вслушва в очите на високообразованите и колеж студенти, жизнената сила на системата за развитие. “Олимпиадата наистина ще им даде тласък”. той каза. “Бях щастлив, академиите развиват добри атлети. Те постигнаха известен успех с кросоувър спортисти, които бързо ги проследяваха. Но мисля, че през следващите четири години ще имате много повече, които дойдоха в ръгби като техен първи избор или един от тях. Това е, което мисля, че това следващото поколение ще бъде. “В Саратога, някои от следващото поколение направиха своя случай за ролята по пътя към Токио. Някои, физически превъзходни, бяха избухнали или разбити на земята от онези с по-ярки надежди за национално или олимпийско бъдеще.В края на следобеда, когато топ мъжете и жените изиграха последните си мачове, треньорите внимателно наблюдаваха. Тези, които не са избрани, трепереха отстрани или се отдалечиха, за да се изкъпят и да се променят. Никой не каза, че ръгбито е лесно.