Проследяването на успеха в Рио 2016 изглажда британската колоездене от четири години

След две олимпийски игри, които са най-надеждният източник на златни медали на Team GB, велосипедистите нямаха най-искрящото начало тук. Първо, Гератин Томас се разби в последния сбъдък на състезанието за мъже миналата събота , като отричаха на британския квинтет най-добрия шанс за медал, а Крис Фроуме леко се отдръпна. Lizzie Armitstead дойде на петия ден след тренировка, опитвайки се да убеди света, че не е допир, но е просто малко неорганизирана.Четирийсет и осем часа по-късно, завръщането на Ема Полей не е планирано, когато тя се преобърна на мокра линия 14-то в индивидуалния временен процес, осем години след като претендира, че среброто в Пекин жените на Британе скочат до злато в олимпийското колоездене. Така че, когато Фроуме спечели бронз в събитието за мъже, напоена от дъжд, имаше въздишка на облекчение сред контингента на Британското колоездене. Най-малкото те бяха излезли с някакъв метал, дори ако трикратният победител в Тур дьо Франс не успя да надмине третото място, което спечели в Лондон, зад германския Тони Мартин и Брадли Уигинс. винаги е полагал повече усилия за печелене на закрито, отколкото на открито. Има повече медали и е много по-лесно да се контролират променливите във велодрома.Няма идиотски мотоциклети, които да спрат внезапно и да се сблъскат, без да пият вентилатори, без да рискуват пункция или проста подхлъзваща се верига да саботира соло отделящи се. На пистата не е нужно да се притеснявате за ужасни градушки или бездомни кучета. Ако вашият ездач е най-силният и е на най-добрия мотор с най-добрия комплект, можете да спечелите. Най-малкото това се надява Британската колоездене. Велосипедните алеи на Великобритания не се представят блестящо през четирите години от Лондон, особено мъжете. На световното първенство през март тимът спринт трио на Джейсън Кени, Филип Хиндес и Калум Скинър завърши шести.Женските им колеги, Джес Варниш и Беки Джеймс, бяха само един по-добър, което означаваше, че няма да се състезават тук, тъй като са имали по-малко шансове да се състезават и да натрупат необходимите квалификационни точки.

Британската колоездене, която заплашва да отвори проблем с големи размери, в някога известната фабрика за медали. След като не успя да се класира за Олимпийския лак – и в по-малка степен – Джеймс – се изказа. – Чувствам се зле – каза Варниш. “Ние всъщност сме свикнали да наваксваме чрез лоши решения и лош късмет.Колко повече мога да продължа да прекратявам живота си, правейки тези избори за кариерата си, ако няма да се изплати, без никаква вина? “Джейсън Кени и Калум Скинър в битка за индивидуално състезание за каране на спринт на злато Прочети повече

Тя обвини британското колоездене, че поставя по-малко опитни състезатели в състезания, в които олимпийските квалификационни точки са били за грайфери. – Това не би трябвало да е тяхната работа – каза тя. “За да се класирате за Олимпийските игри, не трябва да бъде програма за развитие. Трябва да бъде отбор, отбор, отбор. Не е станало.Това е чрез абсолютно никаква вина на нашата.

“Ние сме пети в света, сме победили толкова много от отборите, това е най-доброто, което някога сме се състезавали и ние не сме отивайки на Олимпиадата. “

Малко по-късно, договорът й с British Cycling не бе подновен. След известно време Ларин реши да говори. След като загуби финансираното си място в програмата на подиума, тя каза пред Daily Mail, че техническият директор на British Cycling, Шейн Сътън, е сексистрен. Той отрича това, но 25-годишният спринтьор настоява, че Сътън й е казал опаковат в колоездене и вместо това отиват и имат бебе.Твърденията й започнаха доминото на твърденията срещу Сътън, включително и най-яростно, че той нарече пара-спортистите “джипс” и се отнасяше към белият член на подиумната програма като “мръсен терорист”. Sutton подаде оставка, но миналата седмица заяви, че е уверен, че независим преглед ще го обезсърчи напълно. Независимо от резултата, той е бил принуден да гледа тези игри от своя Манчестърски дом, а не откъм страната на пътя, където е стоял 14 години, вдъхвайки и ужасяващ националния отбор в еднаква степен. Преди началото на Игрите, някои се чудеха дали отсъствието на Сътън ще доведе до спад в представянето. Първите два дни от състезанието за писти не предложиха.Първо, мъжкото отборно спринт трио, което не се смяташе за голям феновете на Сътън, затвърди златото, последвано от друг за отбора за преследване на отбора на сър Брадли Уигинс (остър Сътнит), Ед Кланси, Стивън Бърк и Оуайн Мълин.

В събота сутринта Беки Джеймс се втурна през квалификационния си кръг в мадисън. След това екипът преследва четирима от Лора Трот, Елинор Баркър, Джоана Раусъл-Шанд и Кейти Арчибалд, които за пети пореден път счупиха световния рекорд, като ги включиха в финала. На това доказателство британското колоездене изглежда твърдо назад.