Ранди Лернър на Астън Вила казва, че вината за свалянето се носи единствено от него

Собственикът на Астън Вила, Ранди Лерн, е приел вината за отпадането на клуба от Висшата лига. Американецът, който рядко се занимава с игри, е бил критикуван от феновете по време на преместването на Вила през последните пет години. Вилата е била отпаднала от Премиър лийг след победата с 1-0 от миналата седмица в Манчестър Юнайтед, когато за пръв път са се отказали от най-важния полет от 1987 г. насам. Астън Вила на Ранди Лернър изпадане жално неподготвено | Даниел Тейлър Прочети повече Lerner каза в писмена декларация на уебсайта на клуба: “Пиша на привържениците на Вила, за да стане ясно, че това изпадане лежи в краката ми и никой друг.”

Клубът е в разговори с потенциални купувачи, но се разбира, че нищо не настъпва на този етап. Те бяха потънали в по-нататъшно разочарование тази седмица, след като режисьорите Мервин Кинг и Дейвид Бърнстейн напуснаха писмата на оставката на двойката заради проблеми с Лернер.

Лернер, който е собственик на клуба от 2006 г. насам, е написал отворено писмо до поддръжници, които да поемат отговорност за спада.Той добави: “Колко сезона в края на краищата може да се задържи и да се надяваме да се плъзне? Това не е Астън Вила. Този вид отчаяно съществуване е напълно неприемливо, непоносимо и напълно несъвместимо с славното минало на Вила. “Това не е това, или защо, тогава се сетих да се забъркам и затова търсех малко време, за да направите промяна. Мога да кажа със сигурност, че съм се опитал да продам след моето съобщение през май 2014 г. и да поставим нашия любим клуб в по-подходящи ръце – но това не се е случило. “Вярвам в Астън Вила и знам тя ще се върне по-силна и по-способна, с любов и грижа за общността, която служи.Ще продължа да се опитвам да вкарам клуба в достойни ръце и също така да направя всичко възможно, за да позиционирам Вила за възможно най-бързото завръщане на законното си място сред английския елит. “Лернер също казва, че все още е” романтично подхранван “От две спомени – едното от тях е логото на благотворителна дарба, отпечатана на ризата на клуба. “Спомените от Жълъдките на ризата и Ашли Йънг, която отбелязва победител по-късно срещу Евертън, все още романтично ме подхранват”, добави той. “Знам, че Вила ще се върне по-добре и по-силно”. И двамата се случиха през сезон 2008-09, когато Мартин О’Нийл все още беше мениджър.