Рой Джоунс се всичко да рискувате в нежеланието си да напусне рев на ринга на

Мейуедър качват момент му именно: 38 години, без загуба и в края на големината си. Джоунс, който е неизменен предшественик на Мейуедър като най-добрия лира-за-килограмова боец ​​в света, е 46 става 50. Ако Мейуедър бяха да се потвърди индустрията подозрения и да се върне през 2016 г. да се достигне за 50-ата си победа, той все още не е в една и съща опасност, която бързо обгръща Джоунс.

Три дни след като падна по лице в краката на Enzo Maccaranelli в Москва, той все още да покаже, той е склонен да следва Мейуедър в пенсия. Нежеланието на боеца да се изправи срещу това, което той знае в сърцето си е вярно – че той е приключил – е един от най-тъжните спектакли в областта на спорта.Не извинения, а след това, за повтаряне на все по-уместно мантра Бари McGuigan на: боксьори са първите, които знаят кога да се откажат, а последната да признае it.Roy Джоунс младши официално става руски гражданин с Москва церемония паспорт Прочетете повече

Тя никога не показва по този начин да се воин, но по-значимо от публичния унижението и окончателното приемане на нарязани умения е заплахата от необратимо влошаване на здравето, невъзможността да се образува убедителни присъди, загуба на равновесие, за притъпяване на паметта.Layered над това, разбира се, е тенденция към намаляване на приятели -., И че често е стимул да се бори за

Когато кльощави деца влизат фитнес зала за първи път да се тества тайните на този странен, елементарен спорт, те често носят със себе си трошене несигурност. Много от тях не се върне. Тези, които останат направи това, тъй като те намери някакъв механизъм, цака от него става прав. По времето, когато те станат добро или отлично, те трябва да се изправи пред ново предизвикателство: страх от работа, бокса пред публика. И когато няколко са в крайна сметка издигнат до елитно ниво, те се закачен на адреналина на приемане, рева на тълпата.

Това е, което Джоунс живее за сега.Владимир Путин гали егото си и да му даде руски паспорт, когато собствената му спорт е тихо гледам по друг начин, като се надяваше, че може да легне. Така той взе стръвта

Но Джоунс. – като Владимир Кличко срещу Тайсън Фюри в Дюселдорф няколко почивни дни по-рано – не може да “дръпне спусъка”, да се използва за охлаждане жаргон на спорта, когато той се нуждае в пред нови и мощни негови приятели в Москва.Maccaranelli, които, в 35, се е оцеляла трудна кариера, в която той е претърпял седем спирания, като го нокаутира почти извинително.

Уелсецът го победи за четири кръга, uppercutting клатеща се глава почти на воля , като се избягват ненавременна си броячи, и приключване на работата с кълцане дясната ръка на застой челюстта му, преди да отстъпи назад, за да гледате старец катастрофата на платното като човек, изхвърлен от нощен клуб.

Над 26година ,, Джоунс беше наложила подобно убедителни, Недей-да-нагоре изречения на опонентите 14 пъти от своите 45 STOPPAGE победи. Той знае какво е усещането да престои в продължение на безсмисленото враг.Имаше толкова много велики нощи, също

Неговите фенове -., Които наброяват стотици хиляди – ще предпочетат да си спомня неговите победи над Бърнард Хопкинс, Джеймс Тони, Майк Маккалъм, Монтел Грифин, Върджил Хил, Лу Del Valle и работи до късно в кариерата Феликс Тринидад, както и прогресия си от светло-средна категория до тежка категория, разтягане на границите на невъзможното в шест участъка тегло.

добрите времена започват да се направи към своя край не с първата си загуба – дисквалифициран в първата от двете си срещи 1997 с Грифин – но през нощта през 2004 г., когато Антонио Tarver, много добра, но не и голяма светлина-тежка категория, като го удряха в два кръга, за да изтръгне трите си световни титли.Четири месеца по-късно, Глен Джонсън, подобен страхотен, но в краткосрочен на видни противник, събори го в безсъзнание в деветия кръг. Джоунс не е в състояние да напусне ринга в продължение на 15 минути и прекара нощта в болница. Аурата е отишъл завинаги.

Tarver го outpointed година по-късно, както и историята на Рой Джоунс беше почти готови. Джо Calzaghe му даде заплата в Медисън Скуеър Гардън през 2008 г. и се оттегля непобеден. Мислеше Джоунс може да се присъедини към него, но американецът спря да се бори.Calzaghe ще са гледани унищожаване на приятеля си сънародника си в събота вечер с амбивалентност.

Джоунс трябваше отдавна разпокъсана кариерата си, предпочитайки да се възползва от старата слава, а не на много лоши нощи, както и неспособността му да се изчисли уместността на последните върхове за събиране на ниски нива на напредък в средна възраст, отразява една тревожна влошаване на преценката му

победа Maccaranelli е, междувременно, беше странен висока точка за него, с ехото на подобни окончания. Тери Даунс виновно бие 41-годишният Шугар Рей Робинсън в Empire басейн, Уембли, през 1962 г.; Лари Холмс неохотно набие един стар Мохамед Али през 1980 г., и Тревор Бербик го прави отново година по-късно; Rocky Marciano довършителни чудния кариерата на Джо Луис през 1951 година.Има десетки други.

Maccaranelli, един от благородни участници на спорта, имаше доблестта да падне до коляното си по неутрален ъгъл и ласкае себе си, след като съдията склонни паднал си опонент в арена на пет мили от Кремъл. Той се грижи повече за хуманното отношение към Джоунс, отколкото го прави победата. Срамно е, че не са се присъединили още хора в бизнес, който включва емоции от докосване на състрадание към непрестанното студенина.