Серена Уилямс разрушава Агнизка Радванска в полуфинала на Австралийския отбор

Всеки път, когато американецът е направил финала в Мелбърн Парк, тя е спечелила Купата на Дафне Ахърст Месериа. Серена Уилямс победи Агнизка Радванска в полуфинала на Австралийски Отвор – както се случи Прочети повече

Победата във финала на събота срещу седмото семена Angelique Kerber ще й даде 22-и победи в титлата и ще я премести на вратовръзка със Стефи Граф за най-много в ерата на Отворите. 20 минути преди Радуанска да се бори във втората, но не успя да спре инерцията на американката, която затвърди мястото си на финала за 64 минути. “Аз съм наистина развълнувана да бъда в друга финал.Това удари ума ми точно сега “, каза Уилямс в интервю на съда. “Просто чувствам, че съм най-добрата, която мога и не мога да повярвам, че съм в друг финал.” Тя започна много добре във втория сет, направи страхотни снимки и го удари Дълбоко и аз просто мислех, че трябва да бъда агресивен. “Уилямс започна със зловеща мода, разбивайки службата на полюса в първия мач с липсата на власт на Радуанска, подчертана от задушаващия характер на връщането на американците.

Тълпата на Род Laver Arena, която имаше своя покрив затворен поради силен дъжд в Мелбърн, обаче успя да го отвори почти в шестия мач с отскачащ рев на подкрепа за Радванска, когато тя счупи Уилямс, за да го изравни на 3-3. Уилямс обаче отново се справи в деветия мач, а след това изигра трима аса, за да запечата мач, в който тя прибра 42 победители в “Радванска” 4. Радванска, която се надяваше да достигне Втората си победа след Уимбълдън през 2012, също загуби силно само полуфинала в парка в Мелбърн, когато бе победена 6-1, 6-2 от Доминика Циглова през 2014 г.