Серина Уилямс спечели първия официален мач на четири месеца при Australian Open

Серена Уилямс отърси от нея травма на коляното и липсата на игрова практика, за да победи италианския Камила Джорджи в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

неприятен коляното Американеца я принуди да се оттегли от турнира за Купата на Хопман миналата седмица и тя е на снимката, като лечение по време на тренировка в Мелбърн в събота.

светът No1 не бе играл официален мач след шока си от US Open излизане през септември, но тя направи оглед на проблемите си подготовка тъй като тя остриета минало Гиорги 6-4, 7-5 в малко под два hours.Australian Open 2016: Роджър Федерер, Ник Kyrgios и Хедър Уотсън в действие – на живо!Прочетете повече

“Това е страхотно”, каза Уилямс, когато попита за нея травма на коляното. “Това беше един час и 43 минути, а аз не го усещам изобщо.”

Гиорги, класира 36-та в света, е най-високата без семето Уилямс можеше да съставя но тя раздал прекалено много лесни точки, най-вече на нея служат, което дава 12 двойни грешки.

Уилямс със сигурност не е бил в нея barnstorming най-добре в Род Лейвър Арена, но след дълга зимна ваканция, в началото на семето смята, че допълнително останалата й стои от голяма полза, тъй като тя преследва 22-ри титла от Големия шлем.

“Това ми помогна много”, каза Уилямс. “Мисля, че аз просто се нуждае от почивка.Съм ходила нон-стоп, тъй като на Олимпийските игри в Лондон, и като видя, че това е още една олимпийска година, някак си исках да започне годината на наистина свежо и наистина отида при него отново толкова силно, колкото мога.

“аз просто е необходимо това време просто да се възстанови най-доброто от себе си и да получите наистина добре, нали знаеш, и наистина се обучават и се пригответе за сезона.”

Сие Шу-вей Taiwain сега очаква в рунд, след като тя победи латвийския Йелена Ostapenko. Светът 90 от достигане на Australian Open четвъртия кръг през 2008 година.

“Тя е наистина млад и наистина агресивен”, каза Уилямс. “Тя е наистина добър, талантлив играч. Тя е изключително млад.Много опасни “.

семето No5, Мария Шарапова, която извади от Бризбейн с лявата ръка травма, се отпусна до 6-1, 6-3 победа над Нао Hibino, което показва, няма странични ефекти от заболяването в нея 73 минути победа над японски играч.

единствената й препъване дойде по време на излежаване на мача, когато тя е повредена от Hibino но Шарапова върна пробива в следващия мач да клинч победата. “Не съм играл много мачове в много седмици, че е страхотно да дойде тук и да започне да ми сезон”, каза Шарапова.

Семената No6, Петра Квитова, също е безопасно през класираха за втория кръг след като тя пътуваше покрай Luksika Kumkhum Тайланд 6-3, 6-1, но Каролин Вознячки и Слоун Стивънс както катастрофира.

Вознячки, семето № 16, загуби 1-6, 7-6 (7-3 ), 6-4, за да Казахстан свят No76, Юлия Путинцева, а Стивънс САЩ е бил пребит с 6-3, 6-3 от китайския квалификант Цян Уанг.