Страхът от футболните хулигани се завръща в Англия. По погрешка?

Хората пропуснаха бариерите и взеха терена с атака. Седалките летяха и кръвта течеше. Играчите се страхуваха от очите си. Как не, когато изведнъж се озоваха в обсадата на хиляди фенове. “Всички искаха да ме целунат, но ме удряха в еуфория. Boot Загубих капитан скъсах “, спомня си капитан Фабиан Делф, чиято цел помогна Астън Вила да спечели 2:. 0 и предварително на полуфиналите на ФА Къп

Никой не иска да си представим какво ще се случи ако хората искаха да се ядосат. Футболните играчи нямаха шанс да избягат. Дори да искат да избягат бързо, те ще се окажат в бариерите на човешките тела. Дори когато беше зададена, играта бе прекъсната поради нахлуване в терена.Когато съдията Тейлър завърши мача, това беше още по-лошо. Астън Вила напразно иска отказа. Тя сериозно подведе. Заради липсата на организационно обслужване тя е изправена пред правдоподобна, многомилионна санкция. Възможно е стадионът да бъде затворен. Инцидентът е, разбира се, да разследва английската федерация и полицейски сили.

Стюардите, които следят за островите на ред в публиката, този път под натиска на феновете не може да се справи. Черната събота предположи, че ренегатът на англичаните е вероятно да не е свършил. Но само Англия се определя като модел за борба с хулиганите.След ужаса май 1985 г., когато стадион Брюксел Хейзъл уби 39 души в Шампионската финала за Купата на Ливърпул – Ювентус, английските клубове бяха изключени от европейските първенства. Неадекватните стадиони претърпяха значителна реконструкция, бяха премахнати щандовете и поради промяна в законодателството наказанията за хулиганите бяха много по-строги. Аз произволно влизане в областта е престъпление, за което лишаване от свобода.

Британските стадионите е въвела строги правила, които много хора не харесват. Лекд просто излезе от стола и настойникът веднага ви предупреждава да останете седнал. Поглеждайки хаоса в събота в Бирмингам обаче, мъжете се разтревожиха с косата си.Може би връщането на старите времена, в които някои от мачовете приличаха на бойно поле.

Фенове на Уест Бромич разгневили осребрени цели и изключване, така че е скъсал места. Вътрешните поддръжници контролираха еуфорията на терена. И футболът се страхуваше.