Така че, задвижвани фенове къдрава гигант стана

Така че, задвижвани фенове къдрава гигант стана Zhoze Mourinyu незаменим играч на терена, без да е supertehnarem нито брилянтен минувач.

Кариерата Fellaini за “Юнайтед” обикновено се изкачва по хълма с рядка прогресия – през всеки следващ сезон той играе повече мачове и подобрява качеството на играта си. И Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо често залагат на него във важни мачове. Разбира се, когато видяха своите недостатъци, груби, бавно – едва ли е футболен разбиране на двете от тези момчета са по-лоши, отколкото зрители, фенове пред телевизор.

Той е Маруан, а вие не сте. Защо критиката на Фелани е остаряла? Снимка: Телеграфът, MUFC

И все пак беше необходим. Фелани даде “Обединено” монументално доверие в центъра на полето – двуметров гигант, което предполага страх от лакти и поза. Фелайни – нисък ключ стил на играча, както и при липса на изрична opornika беше позволил своето постоянство Herrera и Pogba да избягат от атаката. И ако си спомняте колко гола в важни мачове той вкара или организира, не възникват въпроси за него, а за феновете – за тяхната критика.

Фелани вкара за Юнайтед от Тотнъм и Сити, поставяйки клуба си в Шампионската лига в първия сезон на Ван Гаал. На второ място за негова сметка, например, целта “Евертън” в ФА Къп полуфинал и подпомага отстъпка във финала срещу “Двореца”. С Моуриньо той като цяло беше вкопчен в основата и за първи път вкара отбора с лентата с капитанската лента.

Неуспехът на Феланини в отбора и в нейните успехи е фанатизъм от страна на феновете. Те, както обикновено, искат единадесет Neimars / Роналдо / Меси да играят за своя отбор. Играчи, които знаят как да направят всичко. Fellaini има ограничен набор от функции, но фърмуерът му изобщо не е остарял – в това, което прави, той наистина е добър. Той не се опитва да прави това, което не прави.

Погба и Макхуърт може да се финтират, Blind – да раздават програми за дълги разстояния. Алгоритъмът на Fellaini е прост: да влезе в твърд подбор, бързо да се раздели с топката, да се отвори под фуража в далечния бар. Не го обвинявайте за факта, че той е играч с определена функция – това място винаги е било на полето.

Фелинини няма да стане звезда, лидер и легенда, най-вероятно също. Но той е полезен и такива играчи винаги са били високо ценени сред големите треньори и особено със сър Алекс Фъргюсън. Времената му фенове са боядисани в драматични цветове на носталгия. Pak. О’Шей. Браун. Флетчър. Не блести с индивидуални умения, упорити работници. Фенове на феновете. Същите фенове, които сега гножат Фелайни.

Тези фенове там или в паралелна реалност, а не признават собствените си предпочитания, или в далечното минало, когато Фелайни дойде само в “Юнайтед” под крилото на нещастния Дейвид Мойс. Те трябва да се обърне внимание на страстта, с която Фелайни защитава цветовете на екипа, когато е веднъж строг подбор – не е просто грубо за грубост.