Флойд Мейуедър срещу Андре Берто: срам само една чаша ще купи

Дори и за бокса, спорт, който, за всички свои неповторими вълнения, все още предлага до cringeworthy Matchups тревожно често, това е лошо.

Това са слухове, в продължение на седмици и че Берто е Съобщава се бил в обучение за повече от един месец не прави официалното обявяване по-малко шокиращо. Бездната се взира десен back.Floyd Мейуедър потвърждава, че ще се бори Андре Берто 12 септември Прочетете повече

Преди години Берто проведе версия на заглавието полусредна категория, но той е 3-3 в последните си шест двубоя, вече не име или заплаха. Преди две лета той е бил нокаутиран от портиер на име Jesús Soto Karass.Берто се провали този тест, страдание скъсан рамо сухожилие в процеса, както и не е направил нищо в 25-те месеца, откакто за да покаже, че принадлежи в едно изречение с боец ​​от калибъра на Мейуедър. спортни книгата The MGM Grand, който инсталира Мейуедър като 50-1 любим, по-дълги от коефициентите 42-1 цена Бъстър Дъглас срещу Майк Тайсън, изглежда, да се споразумеят.

Мейуедър, дори и при 38, е юмручен хирург и най-добрият боксьор на планетата. Той е непобеден в 48 разплащателни боеве и е световен шампион в продължение на почти целия си съзнателен живот, улавяне заглавия в цяла пет подразделения тегло. Долната линия е, че той е трудно боец ​​да съвпадат.

Но това не е така, сякаш е имало няма налични надеждни опоненти.Забравете Генадий Golovkin г. непохватни казахски едно деление нагоре и само правдоподобно претендент Мейуедър за фунт-за-килограмова надмощие. Кийт Търман или Тимъти Брадли всеки държи полу-средната категория колани, и щеше да направи за забавление обединение пристъпи.

Още по-очевиден избор би бил Амир Хан, който е два пъти по същество поставя кариерата си в режим на задържане в преследването на се бори с Мейуедър, че ще направи огромен бизнес от двете страни на езерото, и който за пореден път е била оставена при олтара.Докладваните загриженост за Khan се отслабени от неговото наблюдение на Рамадан са спорен: ако Болтън перфоратор трябваше кимване преди две седмици, че Берто изглежда е оказала от юни, той би могъл да се побере в осем седмици тренировъчен лагер за напред от 12 септември. Крайният камбаната за Поли Malignaggi, голяма сърце overachiever Прочетете повече

В никой друг спорт би това да се толерира, да не говорим за въпрос на рутина. Представете си, ако, когато Германия победи Бразилия, за да преминете към крайния Световната купа миналата година, беше обявено, че ще реши да играе Австралия за Световното първенство в Берлин Olympiastadion вместо Аржентина в Маракана. Хората щяха да се разбунтуваха по улиците.Не browbeaten но предани фенове на бокса, най-малко 300 000 от които са сигурни да удрям силно надолу $ 75 за бой не по-малко едностранно от Death Star срещу Alderaan.

И все пак никой не е направил повече, за да се възползва липсата на централизирана бокса му власт и вечно място на ръба повече в негова полза, отколкото Мейуедър.Откакто той купи от договора му от Bob Arum за княжеската сумата от $ 750 000 през 2007 г., той е направил всички точните движения, за да се превърне в най-печеливш спортист на планетата, не по-малко от чудо дал чувствителни към риска, отбранителна стил, който се харесва до подмножество на феновете, но не и по-широка публика, която винаги е предпочитан изливане на бокса.

Мейуедър винаги ще се спазва в продължение на неговите умения и дълголетие, още повече за неговите сериозни бизнес проницателност. В една индустрия, която е заговор да се възползва и да не ощетява борци за толкова дълго, колкото всеки може да си спомни, че е отнесена успеха си да пренапише правилата за себе си.В thirstiest капиталиста, тъй като Даниел Плейнвю се управлява само от натрупването на богатство и опазването на нула, което представлява двигателя. В края на краищата с цялото предприятие се основава на повече фенове плащат, за да гледате самонадеяна пантомима злодей получи възмездие си, отколкото да гледате хлъзгав техник кутия път за един точки печалба.

Но дори не си най-ревностните поддръжници могат да твърдят, че той е тестван ограничения си по начини, съобразени с най-великите шампиони. Шугър Рей Леонард щеше да се бори Мани Пакиао три пъти до сега.Кой може да си представи къде Мейуедър е могло да се избута, ако той бе загубил първия Хосе Луис Кастильо се борят през 2001 г. и не се чувствах на натиска за защита на нула в своя книга загуба?

И така, какво означава това?Мейуедър ще си тръгне от бокса богат човек с факултети непокътнати, най-вероятно, след като се пенсионират след борбата Берто, а след това да се връщат за реванш Pacquiao, че ще бъде втората най-голямото заплащане на оглед и го побутнете минало Rocky Marciano в протокола книги.

Но навика да прескочи над законните бори за walkovers като Андре Берто, а може би и хитър в дългосрочен бизнес план, ще дадат допълнителен тласък на водата надолу наследство, което вече е под въпрос, поне от гледна точка на историческия величието той така страстно самостоятелно приписва. Ако Мейуедър му пука изобщо за това, как той си спомни, че ще откриете, че не флот от Bugattis и Майбах ще бъде достатъчно, за да компенсира това, което парите не могат да купят.The Big Boy Mansion ще му бъда Xanadu.

Той е човек с комплекс наследство, което може да се направи само в нюанси на сивото, но няма нищо неясно за последните глава на Мейуедър. Това смущаващ бой, че само една чаша ще плати, за да види.