Футболът одобри промените, но Берб трябва да санкционира лигата

Промяната на устава беше основната точка на общото събрание в петък в Прага. Най-важното в контекста на независим лига, предложението дойде в последния момент, от гледна точка на член 26.

Посочете в него т.нар. Рамково споразумение между Футболната асоциация и Футболната асоциация на Лига, професионален футбол, може, в асоциация, одобрена от изпълнителния комитет, или тринадесет членове на един вид футбол на правителството, а не цялото движение, което е по-гъвкав.

и при условие, че тяхното съгласие да се потвърди в писмена форма на председателя, както и първи и втори заместник-председател на асоциацията. Те в момента са Мирослав Пелта, Зденек Зламал и Роман Берб. И представителите на лигата могат да се срещнат с него.

“Рамковото споразумение ще бъде доста взискателно.Ще има важни аспекти, които трябва да бъдат съчетани с професионален и ефективен футбол. Когато върви добре ,, така че мисля, че ще samostná лига биха могли да работят през лятото на 2016 г. “, каза. Първият заместник-председателя Зденек Zlámal

Така че, защо е необходимо да се допълнителни подписи и заместник-председател? “Имаше политическа среща между представители на професионалния футбол и футбола. Извън това дойде предпазител заместник-председатели, представляващи двете камари и делегатите имат силен мандат “, заяви генералният секретар на Рудолф Repka.

Рамковият договор следва да се регулира този процес, в който е откъснала от останалата част на Асоциацията лига.Това е преди всичко преразпределение на финансови атаки.

Лигата иска да управлява пари за телевизионни и маркетингови права, също би искал да получи дял от средствата за представяне на част от субсидиите от държавния младежите.

Независимият лигата далеч не е решено, просто направи едно от dílčíků стъпки.

Ако и двете страни най-накрая се съгласиха, първо и второ подразделение би се съобразил асоциация, но представители, избрани от клубовете. Не можем да очакваме, че един професионален конкурс бяха без влияние колегия от следващия сезон.

Собствениците на клубовете искат автономия, най-вече поради икономически причини. Въпреки, че футболът да даде стотици милиони крони, около парите за тях се решава от някой друг.

Новият лигата би било да има професионално управление, които пряко ще представлявана клубове.Собствениците, които са футбол финанси, би те да се направят директно в процеса на вземане на решения.

независимостта на лига, следвайки примера на чужда конкуренция говори от 2006 г. През 2009 г. клубовете гласуваха, че искат да работят за автономия, а през март 2011 основана лига асоциация, водена от сегашния заместник-председател на Асоциацията на лигата Душан Свобода.

през февруари, на събрание гласува намерение лига конкуренция независимост, която, обаче, попречи на изменението на устава и подписването на рамковото споразумение.. В петък една от пречките падна

За Hrdlička изпълнителният комитет Prokeš

На общото събрание е избран и член на изпълнителния комитет за клубовете в лигата. Спокойна пост миналата година, след като в края на Франсис седи Hrdlička Михал Prokeš от Дукла, който победи гласуване Храдец режисьор Ричард Jukl.

Prokeš гласува осемнадесет представители на професионалните клубове, за Jukl тринадесет. Участник в продължение на тридесет и две професионални клубове в Прага Vysocany Clarion пристигнал.

Prokeš бил активен футболист, но поради здравословни проблеми кариера приключи преди тридесет.Той е бил старши треньор на младежта в Славия, в момента работи в Дения Дукла и е участвал в проекта футболни академии. . “Неговият принос към Изпълнителния комитет, за да видите младежите връзка и професионалния футбол”, каза Prokeš

бюджета на сдружението за 2015 г. е 656 млн

новия устав също са важни за началото на развитието на проекта (R), която е компютризацията на документи, включително та и на най-ниските състезания. За асоциацията, той е един от най-големите проекти.

Общото събрание одобри и финансовия отчет, който показва, че през 2014 г. ФАРК работил с приходи от почти 551 милиона крони, което е почти 50 милиона повече, отколкото преди година [От които 336 500 000 са безвъзмездна финансова помощ, за които е установено увеличаване дължи основно на извънредна субсидия поради домакинството на Европейското първенство на играчи под 21 години.

За да се увеличи със собствени средства след това са допринесли по 89 милиона предимно от средства, дарени от олимпийския комитет на Чехия от лотарийни компании. Още 50 милиона сътрудници избраха членство в членство, което се завръща в движението. Понастоящем FAČR притежава активи на стойност 556 млн. За текущия бюджет 2015 предвижда ФАРК 656 милиона крони.