Честна игра: бизнесът може да помогне да се отърси сексизмът от спорта

Серина Уилямс изиграва своя път към шестата титла на Уимбълдън в събота и сега се смята за един от най-великите играчи на всички времена. През юни екипът на Световната купа на Англия през 2015 г. заема трето място в най-гледаното футболно събитие в американската телевизионна история, а отборът на жените за крикет в Англия се готви за трета поредна победа този месец в сериите “Женски пепел”. Серена Уилямс надхвърля спорта. Имаме късмет да живеем в нейното време Прочети повече

Справедливо е да кажем, че женският спорт има момент, но нека се надяваме, че това е нещо повече от това.Неравнопоставеността на половете все още се простира в индустрията, а бизнесът играе важна роля за преодоляването й.

Фантастичният двубой на ФА приветства домакинството на женския футболен отбор с посланието: “Нашите #Lionesses се връщат на майки, партньори и дъщери днес, но са взели друго заглавие – герои”, доведоха до Изневяра за сексизма в спорта. И освен социалните медии, които не са добре осведомени, има твърди факти, които говорят за несъответствието между мъжете и жените в индустрията.

Само 0,4% от всички корпоративни спортни спортове в Обединеното кралство се отнасят до женския спорт, Повече награди от жените в 30% от спорта, а изплащането на жените на Световната купа е 40 пъти по-малко от мъжете.

Това води до неравенство в заплащането.Професионалните мъжки велосипедисти се радват на средно заплащане от около 100 000 лири годишно, но няма минимална заплата за професионалните женски ездачи. Повечето играчи на Супер лигата на жените правят около 20 000 паунда годишно, докато средният играч на Premiere League печели 31 000 лири на седмица.Капитанът на Англия Стеф Хютън прави £ 65,000 годишно, докато мъжкият му еквивалент Уейн Рууни прави £ 300,000 седмично.

В началото, само 7% от цялото спортно медийно отразяване в Обединеното кралство е посветено на събитията на жените, въпреки че много от женските отбори постигат резултати, които мъжките им колеги могат само да мечтаят. >

Пренебрегването на женския спорт не засяга само топ играчите. “Това е също така и за броя на жените, представени в спорта като работно място”, казва Рут Холдауей, главен изпълнителен директор на “Жените в спорта”, добавяйки, че жените са изключително недостатъчно представени на най-високо равнище.

(WiF) миналия месец за сексистките инциденти в спорта откриха 61 отделни доклада за сексизма (от инциденти с ден на ден до тормоз на работното място), което според него е само върхът на айсберга.Докладът им беше отговорът на фигурите на футбола за равенство и приобщаване “Kick It Out”, които съобщиха само за два сексистата инцидента през предходния сезон. “Бяхме толкова ужасени, че изобщо не беше на радара”. Казва Анна Кесел, писател на спортния пазител и съосновател на WiF.Тя смята, че сексизмът в индустрията е толкова нормализиран, че мнозина не разбират какво всъщност е.

“Това е удивително да кажа, че ние сме, но само в началото на пътуването”, казва тя, като посочи, че тази година WIF произведени сексизма кратки бележки за стюардите на мачовете. “Това беше много основен”, казва тя, добавяйки, че думите, които изброени ще се разбира като неприемливи от повечето хора в обществото “, но в рамките на футболната среда за съжаление те са често срещано явление”.

Тя извежда Челси клуб лекар Ева Карнейро, който бе подложен на унизително песнопения от стотици почитатели и сексистки имейли, изпратени от главния изпълнителен Висшата лига Ричард Scudamore през 2014 г., които са останали unchallenged.Fifa и ФА трябва да направи повече, за да се спре младите хора да станат жертва на фалшиви агенти Прочетете повече

Политиките за борба с расизма и хомофобията във футбола отдавна са налице, но когато става въпрос за дискриминация по пол, не са положени достатъчно усилия.Кесел го нарече “огромно сляпо място”, добавяйки, че тя смята, че тези кампании се провеждат от мъжки ъгъл или използват “уловителната фраза” на дискриминацията. “Беше невероятен надзор от цялата индустрия, че те не са взели предвид 51% от опита на населението, а не че футболът е 51% от жените, но има огромен брой жени, които работят в играта.” Ролята на бизнеса < Бизнесът отдавна изглежда склонен да подкрепя женския спорт, но в някои области нещата се променят. Барклис неотдавна обяви, че няма да удължи спонсорството си в Премиършип, но спонсорира WiF. "Смятаме, че е от първостепенно значение да се подкрепят различни общности, защото това ще доведе до разнообразна и творческа мисъл", говорител Казва.

Кесел казва, че спонсорството е променило организацията.Преди да имаше пари, за да назначи някого, членовете на борда като Джаки Оотли биха организирали чай и кафе за събития. И тя казва, че бизнесите, които искат да спонсорират женския спорт, трябва да спрат да ги сравняват с мъжете. “Кои корпоративни спонсори могат да излязат от нея всъщност не са версията на бедния човек за мъжката игра, Но това е съвсем различен спорт, който има свои качества, за които си струва да инвестираме “, казва тя. Това е нещо, което Нютон Инвестмънт спечели, тъй като спонсорира Жената лодка състезание тази година. Главният изпълнителен директор Елена Морисей поиска женската раса да получи еднакви инвестиции и за пръв път се излъчи на живо.Това беше огромен лифт за спорта, да не говорим за публичността на Нютон. Тази година енергийната фирма SSE подписа седем фигурални спонсорски договор с ФА Къп на жените, което е учудващо, като се има предвид, че преди две години Най-голямата инвестиция в женски спорт възлиза на £ 450,000.Спорт за развитие: силата на футбола да създаде социална промяна Прочетете повече

“Повечето търговски инвестиции ще създадат повече възможности, по-добри женски спортни събития и ще започнат да управляват устойчиво Нормализиране на спорта за жените “, казва Holdaway.Нормализиране на женския спорт Имаме нужда от повече жени треньори да нормализират женския футбол, казва Кесел. Тя приветства социалната медийна кампания на ФА #WeCanPlay за справяне със сексистките резултати от Google изображения.Понастоящем търсенето на изображения за “жени и футбол” носи стилето, жените в бельо и сексистки вицове.

Holdaway си спомня за кампанията “Спорт Англия”: “Това момиче може да кампания, казвайки, че” действия като включването на женски играчи в серията игри на EA Fifa за първи път са истинска крачка напред “. > Ема Шоусмит, мозъкът зад борда на медиите, проект и документален филм за жените в спортните медии за действие, казва, че ключът към равенството дава на жените повече медийна сила.Доказано е, че не може да бъде това, което не можете да видитеEmma Shoesmith

“Доказано е, че не можете да бъдете това, което не можете да видите, така че трябва да имаме разнообразен набор от полове, раси и Пола на нашите екрани и това ще стане само когато има разнообразни хора в медиите и в пускането в експлоатация на нещата “, казва тя.

На въпроса дали бизнесите трябва да спонсорират женския спорт и дали това също ще даде тласък Жените в бизнеса казва: “Абсолютно. Това е нещо като не-мозък. “