Чешката баскетболна купа кулминира в Острава. Домакинът има още един тласък

Как вървеше чашата в Острава? “Органите на синдикалните организации са ни предлагат като конкуренция новобранец в популяризирането на баскетбола на жените”, заяви мениджър SBC Острава Ярослав Бартон.

Това Ostravanky също спечели място сред първите шест отбора. В четвъртфиналите в петък в 19:00 часа те ще се срещнат с най-честия съперник на сезона – “Валъсън Бърно”.С него се срещна четири пъти в дома и в Централна Лига CEWL, всеки път, когато губи.

“Два пъти с Valosun срамота, две добър мач, така че ние ще се радваме, ако имаме балансиран среща”, каза Острава треньорът на Ладислав Павел, който счита, Valosun за чешкия отбор номер две -. след УСК Прага

играчи Острава баскетбол вземат чашата мачове като добра подготовка за двубои игра на изчакване до четирите най-слабите отбори в лигата. “Ще можем да опитаме нови варианти на играта, за да се опитаме да изненадаме конкурентите в лигата”, каза Павлат. “Това ще бъде, че ще запазим най-лошото в десета позиция, за да се избегне плейоф”.

SBC въвежда ново попълнение в чашата, сръбски Мария Плеймейкъри Prljovou, шестият чужденец в отбора.Тя дойде от Партизан Белград. “Той изглежда добре в тренировката, но е по-малък, отколкото очаквах,” призна Ла Ladislav Pavlát. “Сега в Купата ще бъде трудно, но на екипите в игра на изчакване трябва да бъде достатъчно.”

Плеймейкъри Ostravanky непременно необходима, тъй като Зденка Kovačevičová тежко навяхване на глезена и две до три седмици отборът ще липсва. Във втората четвърт на купата, Храдец Кралове и Trutnov ще се срещнат в петък.По-добро от отборите от Източна Бохем ще влезе в полуфинала на IMOS Brno в събота.

Победителят в двубоя Valosun – Ostrava ще се срещне с USK Prague, финала в неделя от 14.15 ч. “За феновете, че е хубаво да се види УСК Прага, но, от друга страна, че е жалко, че другите отбори ще се борят само за второто място”, каза Ладислав Pavlát.

Тъй като чаши борбите на жените баскетболисти NH Острава преместени дома мач 40-ти кръг Kooperativa NBL с Простейов от традиционната събота до неделя 18.00.