Ще изчезне ли чешката писта от дявол? Той седи, Елайъс не иска четвъртият ред

През септември 2013 г., преди началото на миналата година НХЛ Яромир Ягър даде Facebook снимка на вечеря с съотборници: “. Четири мускетари от Devils говорят чешки на вечеря”

Ягър в Ню Джърси се срещна с защитник Марк Židlický и нападатели partiki Илия и Rosstislavem Olesz, който въпреки че скоро се върна в Швейцария чрез Vítkovice, но преди този сезон той бе заменен от Мартин Havlát.

Въпреки, че чешките фенове са във връзка с чужбина конкуренция силно повлиян “Jágrmánií”, беше очевидно, че този клуб ще привлече най-много внимание на вътрешното аудитория (потвърдено от проучване на лятото iDNES.cz).

Но това вече е изчезнало. И може би това ще се влоши.

Ягър щурмуваха изхода.Лидерство го изпрати до Флорида, където той се установява след първоначалния шок и улов с 1072 асистенции бивш (и непопулярен) треньор Адам Оутс на броя на записите. Има останали седем от тях. . Също Бек Židlický прехвърля в Детройт го хвали и да се борят за Купа Стенли

Илия: Ако аз не искам да, нека да кажа

освен това настроението на две чешки ветераните, които са останали в отбора, става все по-лошо. Елиас, според спекулации в задната сцена, ще играе в четвъртата атака през следващата година. Той вече не може да вкара 30 гола за сезон, а договор за $ 5,5 милиона. “Не бих го приемам, защото не смятаме, че играчът на четвъртия ред и аз не ще бъде в тази роля награждаване на отбора.Simple “, каза той в чужбина медиите на месец 39-годишният нападател

Илия през текущата година, като постепенно достига няколко основни етапи:. 600 асистенции за 1000 точки и 400 гола. В 58 мача той вкара 29 точки (10 + 19), а в Чехия нападателя на клуба производителността просто да се трети. Предишният лидер Jagr вече събира точки за Panthers.

Илия посветил кариерата си в Ню Джърси, станал икона на дявол. Въпреки това, строгят шеф Lou Lamoriello не изглежда много за заслуги или националност.

“Никога не съм имал любим играч. Всяка вечер ми харесва само хокеят играч, който играе добре “, каза той неотдавна в интервю за MF DNES.

За ситуацията около сега за неопределено време Илия казва: “Днес, играе срещу най-добрите играчи от всеки отбор всеки мач.Защо се страхувате от утре? “Чешкият хокеен играч отговори:” Ако те не искат да ми кажеш. Ние сме убедени, че някой ще се ожени за мен. Аз не съм притеснен за това “Илия докато той искаше да се заключи, работата в НХЛ, които стартираха през 1996 г.

Хават на гняв счупи хокей пръчка: Не знам защо не играя

По-лошото е неговият приятел Havlat. В 12 от последните си 14 двубоя той беше добър заместник и защитил Питър Харлолд. Дори не се препращай към Майкъл Райдър. “Трудно е за тях, а също така е трудно решение, но трябва да имаме една седма защитник”, каза Lamoriello

След това, в чужбина журналисти непрегънати: “Аз ще ви кажа това – те го знаят и аз знам, че съм аз..Мисля, че това е всичко, което мога да ви кажа. “

” Наистина ли? “Той попита Havlát. “Не съм говорил с него.”

Въпреки че 33-годишният нападател публично neremcá много, това го дразни. На тренировката преди игра в четвъртък в Колорадо (1: 2 след дузпи) раната след шайба в лицето на ситно стик. “Чувствах се добре в момента”, каза изливането на дългосрочно чувство на неудовлетвореност.

“Аз не знам защо не играя. Всеки път, когато те искат от мен да играя, аз съм готов “, той изпратил Havlát, който се присъедини през февруари миналата година 27.

Изглежда, че Чешката пистата в Devils изчезва…