Ягуар да се присъединят формула Е шампионат

Компанията ще влезе в екип на Jaguar в шампионата на FIA Formula E от следващата година и ще я използва за разработване на нови електрически технологии, които евентуално биха могли да бъдат инсталирани в автомобили.

Jaguar не е имал мотор След като излязоха от Формула 1 през 2004 г. при предишни собственици на Ford. Оттогава тя е закупена от Tata Motors.Автомобилният производител почти се разпадна през 2009 г., но в момента е един от най-печелившите производители на автомобили в света.

Тя ще работи с Williams Grand Prix Engineering, който работи екипът на Уилямс F1, за разработване на автомобила и двигателя.

формула е се разглежда като многообещаващ конкурент на Formula One, която е била критикувана за едностранни състезания тази година, който е видял Люис Хамилтън спечели 10 от първите 16 състезания и отбор да спечели Mercedes всички с изключение на три състезания през сезона. Формула Е току-що започна втория си сезон, с последното състезание от първия сезон, проведена в Battersea Park в Лондон.Формула Е автомобил Снимка Facebook Twitter Pinterest на JLR: Jaguar Land Rover

Ник Роджърс, група инженерство директор за JLR, заяви: “Електрически превозни средства абсолютно ще играят роля в бъдещите продукти и Формула Е Jaguar Land Rover ще даде ни уникална възможност за по-нататъшно развитие на нашата електрификация технологии.

“Първенството ще ни позволи да конструират и тестват нашите съвременни технологии при екстремни условия за изпълнение.

” Това е моето убеждение, че през следващите пет години ще видим повече промени в автомобилния свят, отколкото през последните три десетилетия.

“Бъдещето е да бъдеш по-свързани и по-устойчив; електрификация и олекотени технологии стават все по-важни от всякога като урбанизация продължава да се увеличава. “

Обявлението от JLR идва, след като представи най-новия етап на глобалните планове за разширяване на миналата седмица.

производителят на автомобили е да се изгради нов £ 1 млрд фабрика в Словакия, която ще произвежда 150,000 автомобила годишно и осигуряват заетост на 2800 души.То е планирано да отвори врати през 2018.

JLR каза това растение ще “допълни” дейността си във Великобритания, въпреки опасенията от синдикатите, че може да постави на работни места, изложени на риск.

Компанията е също така смята, че се обмисля сделка за закупуването на писта Силвърстоун.