6 начина да не се отказват

Майк що се върнах му математика тест от преди седмица. Знакът той спечелил е “C”. Той почти не може да сдържа разочарованието си, защото той учи за този тест за доста дълго време. Той просто не мога да повярвам. Той смята, че тя дори не е от значение, ако той се опитва или не. Дори когато той се опитва наистина трудно, той все още не получава добри оценки. Каква е ползата от опитва?

Разбира се, тя се чувства много разочароващо, когато нещата не работят по начина, по който са планирани; особено когато ви постави в добра атака.

Е, как да ти продължавай, когато нещата се усложнят? Бихте ли го наричат “затваря” прекалено, ако сте били в обувките на Дан или би ви продължи да учи за вашите тестове въпреки ниската марка, получена в този тест?

“Разликата между невъзможното и възможните крие в определянето на дадено лице.” – Томи Lasorda

1. Поддържане на отворен ум

В случай, че Майк се надявам, че ще се съгласите, че е твърде рано да се хвърлят в кърпа. Важно е, че можете да се опитва, докато не получите резултат, който искате. Когато казвате, “Аз се отказах” ви изключи вътрешния си динамо и решимостта си тръгва. Отказването е лесно (и съблазнително) нещо да се направи! Не се отказвайте! Продължавай да опитваш!

Единственото нещо, което можете да направите в преследването на целта ви е да поддържа отворен ум. Ще бъде по-наясно с идеи и възможности около вас, които биха могли да ви помогнат да се движите по-близо към целта си. След като се каже “Аз се отказах” ви основно се затварят съзнанието си от всякакви други начини за все по-близо до вашия краен резултат и като всички пробиви.

Както в примера за теста по математика, ако Дан поддържа отворен ум и реши да запази учи за тестове, той може да намери нови начини за изучаване – начини, които работят по-добре за него да му помогнат да запази информацията, защото не всеки се учи в същия начин. Винаги има повече от един начин да се направи нещо!

2. опити и грешки

Едно нещо, за да се помни, когато се обезсърчават е, че вие всъщност се опита на първо място. Ти направи усилие! Ако имаш резултат, че не ви харесва, ще трябва да коригира действията въз основа на вашия резултат, докато не получи
по-добър резултат. Особено в началото на нещо, ние се чувстват претоварени на моменти и мисля, че ние никога няма да отида там. Да, може да имаш временни неуспехи, но ако се учим от тези, и промените вашите действия ще получите това, което искате.

Полковник Сандърс беше отхвърлен над 1000 пъти, преди някой да е купил известната си пиле рецепта.

Братята Райт се опитали много пъти преди да вземе полет.

Томас Едисон се опита да измисли крушката над 9999 пъти. Той заяви, че всеки опит му показа само един начин
как не трябва да се измисли електрическата лампа. Той не погледна към него като грешки, но като всеки опит като напредък към крайната си цел. Какво мощен начин на мислене, за да има!

В духа на “се придържаме към него-iveness” (в правилното английски думата е “здравина”) е този, който печели! Всеки път, когато се опита отново, вие печелите!

3. Въпросите са отговорът!

Когато изтече на идеи, че е време да започне да задава въпроси. Кой мислите, задават въпросите? Познай какво, това е ДА! Това е така, вие трябва да започнете да се питате въпроси и ще излезе с повече отговори. Номерът е да се запитате по-добри въпроси, така че
вие ще получите по-добри отговори! Какво имам предвид с това?

ОК, нека да ви дам един пример и нека използваме сценария от по-горе за Майк и неговата математика тест. Сега той може да си зададе въпроса: “Как така никога не съм се получи добра марка? Как така не мога да се справят добре в училище?” Новината е, че когато ви попитам тези видове безполезни въпроси, които ще излезе с отговори, които са също толкова безполезно като “Защото аз съм глупав, защото аз никога няма да го научи, защото аз не съм добра, и т.н.”