Az Uefa szilárdan áll, mivel megerősíti, hogy Franciaország befogadja az Euro 2016-ot

Az Euro 2016 Franciaországban marad, az Uefa bejelentette.A pénteki terrorista támadások pénteki pénteki pénteki pénteki pere óta zajlik. A francia 1958-as világbajnoki sztár Just Fontaine volt az egyik kiemelkedő alakja, aki felszólította az országot, hogy adja át a befogadó jogokat. egyszerűen túl veszélyes “.

De az Uefa hétfői nyilatkozata így szólt:” Több mint három éve [a versenyszervező bizottság] az Euro 2016 SAS szorosan együttműködik az illetékes hatóságokkal, megfelelő mechanizmusokat kell biztosítani a biztonságos és biztonságos verseny biztosítása Sportingbet mobil sportfogadás érdekében, és biztosak vagyunk abban, hogy megtesznek minden szükséges intézkedést annak biztosítására, hogy minden érintett számára érvényesüljön.

“Az eurós végső rajz december 12-én, a párizsi Palais des Congres-ban rendezik, és a döntő versenyen Franciaországban kerül sor június 10-től 2016. július 10-ig. ”

Fontaine, 82 éves volt a Stade de France pénteken amikor a stadion az összehangolt célpontok közé tartozott támadások a francia fővárosban.Három öngyilkos bombázó robbanást hallatott a stadionban, míg a Franciaország és Németország közötti barátság továbbra is folytatódott.

Fontaine, aki a világbajnokság döntőjében 13-at az 1958-as svédországi versenyen, a Die Welt német újságban idézett idézetek szerint: “Bármely más ország is részt vehetne az Euro 2016-ban, de nem tudjuk. Szerintem Franciaország lemond a versenyről. “Nagyon féltem, hogy ez a fekete péntek megismételhető. Azt hiszem, nem tudjuk garantálni a biztonságot, ami szükséges egy ilyen nagy esemény megrendezéséhez. Ez egyszerűen túl veszélyes.Valóban úgy gondolja, hogy az emberek a jövőben a Stade de France-be mennek? ”

Az Uefa nyilatkozata így szólt:” A párizsi múlt pénteken előforduló drámai eseményeket követően az Uefa és az Euro 2016 SAS elkötelezettek abban, hogy a biztonságot és a biztonságot szervezeti terveik középpontjába helyezzék.

“Bár nincs ok azt hinni, hogy az euró Sportingbet mobil fogadás minden támadás célpontjává válhat, a potenciális terrorista fenyegetést mindig figyelembe vették a projekt kezdete óta. Az Euro 2016 SAS és a verseny szervezésében részt vevő valamennyi érdekelt fél folytatja közös munkáját, és rendszeresen figyelemmel kíséri a verseny kockázati szintjét és a szervezeti terveiket. “