Declan Patton на Warrington има за цел да изпълни амбицията си през целия живот да играе в Гранд Финал

21-годишният Патън е бил до голяма степен изпратен да запази в Warrington този сезон, но контузия на коляно на Крис Сандоу след последното поражение на Challenge Cup срещу Hull даде възможност на Patton да направи впечатляващо сдвояване с Kurt Gidley, който е взел Warrington до първия им Гранд Финал за три години с любезното съдействие на победата срещу Сейнт Хеленс в четвъртък вечер. Варингтън идва отзад, за да победи Сен Хеленс и да стигне до Гранд Финал. Още Sandow все още може да бъде годен за мача срещу Уигън Събота като Warrington ловува първа титла от Супер лига, но дори и да е, Патън се надява, че е направил достатъчно, за да получи кимване, след като помага на вълците да спечелят Шита на лидера на лигата и да стигнат до Олд Трафорд в рамките на две седмици. “Беше луда няколко седмици”, каза той. “Това беше трудно за по-голямата част тази година, но за да се върна в важните игри като това, аз живея мечтата.Никога не може да бъдете сигурни дали сте направили достатъчно, за да останете в отбора. Опитах се да дам всичко, имам много работа, но само шефът знае дали съм свършил достатъчно. “На пръв поглед няма много прилики между новото поколение на Warrington, изглеждат половин обратно сдвояване: 13 години по отношение на възрастта и стотици игри, освен по отношение на кариерата, но те ще играят заедно в техния Голям финал, ако Патън получи кимване от Тони Смит.

Patton призна, че входа на Гидли е жизненоважен за кариерата му. “Кърт работи добре с Крис през цялата година и е трудно да дойде направо и да свърши работа, но Кърт е брилянтен”, каза той.

“Все още имаме много работа , но той ми помага масово.Играенето с Кърт е невероятно; той ме учи много неща, които не виждате. “След като наблюдавахме двамата предишни големи появи на Warrington – които и двамата завършиха в поражение – като почитател, Патън е наясно с факта, шансът да играеш роля в историята, ако е избран. “” Мислиш си за това, когато си по-млад, растящ гледайки Уорингтън и мечтаеш да играеш във велик финал “, каза той.

“Ако запазя мястото си, това ще стане сбъдната мечта. През 2013 г. имахме нашия гранд финал под 19 години, след деня след големия, така че гледахме в хотела: и двамата сме победили с Уигън. Не беше страхотно няколко дни.С няколко пъти там не съвсем скоро, ние ще отидем там решително решително и отчаяно да го преодолеем.

“Мога само да си представя какво е да се занимавам, ако Получавам се: надявам се, че това се случва и Тони ми кимва. “