Geoff Toovey хвърля шапката в пръстен за Кенгурата треньор пост

треньор Manly Geoff Toovey казва, че ще се справи с предизвикателството на издирване на номер 1 в света статус ръгби лига е от Нова Зеландия, ако иска да замени Тим Sheens като треньор Кенгурата.

Малко повече от седмица, след като той е бил уволнен като Manly треньор за следващия сезон, Toovey сигнализира, интересът му към националната задача трябва Sheens бъде преместен на, както се очаква.

Sheens в момента работи с клуб Суперлига Salford на пълно работно време като режисьор на ръгби. Въпреки това той е в реална опасност от загуба на работата си като австралийския треньор, след като получи обратно към гръб поражения на киви, включително окончателно миналата година Четири нации.

“Доколкото ми е известно, Тим Sheens стана ясно, че той има договор с австралийския страна.Това е, когато положението остава “, каза в четвъртък Toovey. “[Но] в някакъв момент в бъдещето, че ще бъде голяма чест да имат тази позиция.” НРЛ: пет неща, които научихме от кръг 21 | Пол Конъли Прочетете повече

Toovey обявена Нова Зеландия, който също победи Австралия в средата на годината тест мач през май, сега вдигат летвата в международната игра. “Те са световните шампиони, а това е базата за сравнение. Харесва ми предизвикателство, така че само поради тази причина, че ще е страхотно да получите позицията “.

С най-малко пет игри, останали под неговия мандат, легендата на Sea Eagles каза, че е фокусирана върху подпомагане на неговата Екипът се промъкне до финалите.Седнали две точки извън осмицата на 11-то място, Manly домакин защитата представя премиерата Южна Сидни в Brookvale в петък вечер.

“Моята работа единствено в момента, е да се опитаме да сме сигурни, че получавате най-доброто от тях играчите тези оставащи пет мача “, каза той. “И се надяваме, че с малко късмет – което ние се нуждаем от малко късмет – ще бъде в полуфиналите.”

В началото на миналия месец Sheens обясни, че австралийския треньор главата роля е назначен на едногодишен договор базисни но предложените промени са в ход.

“аз съм имал седем едногодишни договори, но начина, по който това е направено в бъдеще може да се промени и те могат да отидат с която е сключен договор роля и да има някой, на пълен работен ден “, каза той.

” Въпреки това тези видове решения не се прави, докато около ноември особено с Австралия няма никакви тела да се състезават в в края на годината. “