Go Ahead Eagles – FC Utrecht 0:1

Utrecht nogometaši bili u mogućnosti potvrditi ulogu favorita na zemlju početnika od Go Ahead Eagles i zbog protivnik autogol neposredno nakon pola sata igrao, osvojio je najbliže omjeru 1: 0. U tablici Eredivisie i dalje na šestom mjestu s trideset poena, a trenutno još uvijek bori za izravno sudjelovanje u Europa ligi. Ajde na pretposljednji sedamnaestom mjestu s trinaest bodova, no u nedjelju je preskočiti natjecanje Roda Kerkrade.

Gosti su tijekom igre malo bolji izbor i dobio u više gólových šanse, dom odigrao dobrih pola sata bez slabljenja isključeni Darren Maatsena. Utrecht mogao dobiti u vodstvo nakon manje od petnaest minuta u igri. Križ s desničarskim branitelj uspio Locigno odhlavičkovat na rubu područja izravno prtljažniku Ploče, koji su naginjali u balon i volleyed svoju tvrdu zemlju dobru jednom rukom pokušao krenuti udarac golman Zwarthoed.

FC zaradio jedan cilj subotnjeg sraza u 31. minuti.


Na lijevom krilu napravio veliki Ludwig, a zatim poslao tla križ pred gol i brani Xandra Schenk dvoboj sa svojim protivnikom otišao nesretno u svoj cilj izvan dohvata Zwarthoed. U drugim minuta, gosti su počeli igrati više taktički i imati loptu češće u svom posjedu, protivnik gotovo beskoristan ne sudjelovati. Isto tako sam mogao proširiti u vodstvo nakon manje od sat vremena igre.

Zdesna opušteno Amrabat a zatim poslan okomito na vrata području. Tu su i nabíhal Crkva, a završiti na otvorenu vrata susreo oko pola metra. Ajde može značajno zakomplicirati situaciju u 62. minuti. Maatsen je fauliran van der Maarel da se nakon ove operacije vidio žuti karton. Domaći igrač onda ne može održati svoj živac, van der Maarel odmah, a zatim udario ga je čak i fizički napadnut.

Ne može se slijediti ništa drugo nego crveni karton. Domaća i deset nakon svega zatresao u 84. minuti, kada je u usporedbi s ogromnim pogreške nakon branič Van der Meer. Pozvao je odstupio glavom zabiti olakšavanja Wolters, koji je u posljednjem trenutku razoružati fantastičan obrambeni intervencija vraća trupe. Utrecht u sljedeći krug natjecanja će pozdraviti Heerenveen, Go Ahead će doći na zemlju Nijmegenu.