Helen Jenkins végül pályára lépett, hogy folytassa az olimpiai triatlon álmát

Nem csak az eredménykönyv Jenkins helyét foglalta el a brit olimpiai triatlon csapatban, amelyet hétfőn fognak nevezni. Ez azt is jelenti, hogy megdöbbentően a Rio felé fog menni, mint lehetséges érmet, talán még egy aranyérmet is. “Megdöbbentem, hogy Ausztráliában megnyerem” – mondja az Observer. “A Gold Coast előtt az utolsó öt hetes edzés volt a legjobb, amit évek óta éltem, de nem számítottam rá.”

Nem volt egyedül. Jenkins volt az első triatlonja, aki megverte az amerikai Gwen Jorgensont, aki 13 fős győztes csík volt 2014 óta. Jorgenson, akinek bátorsága a 10km-es versenyen szinte verhetetlen volt, 41 másodperccel később fejeződött be.

Közben Jenkins barátja és brit csapattársa, Jodie Stimpson 12. lett.Ez azt jelentette, hogy a szelektoroknak könnyű döntést hozni: Jenkins csatlakozik Non Stanfordhoz és Vicky Hollandhoz, aki már a második és harmadik helyen végzett a tavalyi triatlon világkiállításon.

Hirtelen a 32 Aki Bridgendben nőtt fel, négy évig tartó fájdalom és frusztráció http://fogadasbonusz.com/1xbet/ után ismét várakozással tekinthetett, mióta a londoni olimpiai aranyérmes kedvenceihez érkezett, csak ötödik helyen végzett. Akkor Jenkins volt az uralkodó világbajnok és szerette a Hyde Park pályát, miután megnyerte a teszteseményt.A lóversenytervezéshez kifogástalan pályát és távolságot tudhat magáénak.London 2012: Nicola Spirig legyőzi a triatlonot Lisa Norden előtt Tovább…

Ugyanakkor bárki számára ismeretlen volt, Fájdalom a térdében 10 héttel korábban. “Nagyon sok vizsgálódás volt, és az orvosok azt mondták:” Semmi rossz a térdével, csak a vonat “- emlékszik vissza Jenkins. “Azt gondoltam:” Én szó szerint nem tudom felállni a lábam a padlóra “.” Amikor az orvosok megpróbálták felfedezni az ügyet, küzdött a következményekkel. Marc férje és edzője elmagyarázza: “Nem tudott úszni. Nem tudott kerékpározni. Nem tudott futni. Nem tudott járni. Annyi fájdalmat érez. Három hétig nem tudott edzeni, és még akkor is küzdött.Az olimpia előtti napon csak öt percig futott, mert többet nem tehetett volna. “A szerelem és a fájdalomcsillapítók kombinációja vezette a Jenkins-t a vezető pakliban a 1500m-es úton, a 40 km-es kerékpárral és Kilenc kilométerre a futásnál. De mivel az öt vezető sportoló átlépte az egy kilométert, hogy elinduljon a banner, négy érme riválisa és reményei eltűntek. Mégis, utólag nem csalódott az eredménye. “Én csak nem volt a fitness” – mondja Jenkins. “Volt egy kis időbe, hogy átvegyem, de most nézek rá, és nagyon büszke vagyok rá, mert tiszta 1xbet fogadairoda akaraterő volt. Borzalmas volt. Nem tudtam járni napok óta, mert annyira fájó volt. “

Csak 2014-ben az orvosok felfedezték, hogy Jenkins térde nem a probléma, hanem a hátán.Szenvedett a scoliosis és a spondylolisthesis. A kortizont és a helyi érzéstelenítőt az ideggyökérbe injektálva újra fájdalom nélkül állhatott fel. Azonban más sérülések, köztük egy komoly lábprobléma is felbukkant, ami arra kényszerítette őt, hogy elmulaszthassa a 2014-es Nemzetközösségi Játékokat, és tavaly elmulasztotta a fitness és a motiváció elleni küzdelmet.

“Ez volt az első év, amikor beléptem A versenyek azt gondolják: “Nem tudom, hogy ezt akarom-e tenni” – ismeri el. “És ez egy ilyen veszélyes hozzáállás. Amikor úszni kezdesz, és egy kicsit elakadsz, vagy rossz helyzetben találod magad, ha meghajtod, akkor csak találsz egy utat. De ha kétségei vannak, akkor nincs esélye. “

A Rio teszteseményen augusztusban Jenkins úszni kezdte a fejét, dezorientált és nem ért véget.Azt hitte, hogy az olimpiai reményei vége. A rossz év rosszabbá tétele érdekében a férje életveszélyes tüdőembólia újbóli megjelenését szenvedte el. “Vérhiányos gyógyszeres kezelésre van szüksége, így most sokkal biztonságosabb” – mondja Jenkins. “Ez egy hatalmas súlyt jelentett az elmémben.” Végül a sérülései is elkezdtek tisztázni. Jenkins képes volt szinte megszakítás nélkül edzeni, októbertől télen keresztül. Az ő bizalma nőtt. Talán, gondolta, valóban kihívást jelenthet az Aranyparton lévő olimpiai helyre. Facebook Twitter Pinterest Helen Jenkins ünnepli a triatlon megnyerését a Gold Coast eseményen Ausztráliában, biztosítva, hogy helyet foglaljon a 2016-os bonuszi 1xbet Rio Olimpián. Fotó: Matt Roberts / Getty Images

A csapata nem hagyott semmit a véletlenre.Sport Wales sporttudósok egyike dolgozott ki a kerékpáros pályán, és aztán a Jenkins-szekciókat szimulálta, hogy szimulálja a futást egy halott fordulattal, egyenletesen lovagolva, majd ismét sprinteléssel. A stratégia tökéletesen működött, mikor csatlakozott egy szétszakító csoporthoz a kerékpáron, ami 90 másodperces vezetést eredményezett a csomag fölött, mielőtt a győzelemhez vezetett.

Amikor Jenkins átlépte a vonalat, gyorsan elkezdett villogni , Mintha megpróbálná meggyőzni magáról, hogy ez nem álom volt, mielőtt hatalmas mosollyal megtörne.Már régóta jött. “London óta négy év telt el, és nem tudtam, hogy valaha is újra tudnék versenyezni ezen a szinten.” Elismerte.

Tehát mikor Augustra indul, 2012-re keresni fogja megváltását? “Azt gondoltam volna, hogy pár évvel ezelőtt”, mondja. “De most csak megpróbálom a legjobban.” És ez, ahogy az ellenfelei újra felfedezték, még mindig számolni kell.