MLS финала за Купата на: LA Galaxy победа дава Лендън Донован перфектен сбогом

Една игра, която се таксува като приказка сбогом за пенсиониране Лендън Донован доставени че сюжет, след модата, че отне решаващ гол на другаря си, определен играч Роби Кийн в допълнително време, за да се срещнете с упоритата съпротива на един храбър нова Англия.

И достойно може би, предвид значимостта на Донован в моделирането на нова версия на това, което може да изглежда най-добре американски футбол кариера като две от значимите моменти от играта, участващи в родния град играчи получават голове за своите отбори, докато младостта, а не опит отбелязани основните битки на играта.

Донован, който известният избрали да останат вкъщи за по-голямата част от кариерата си, беше веднъж гледах от LA стои от млад Gyassi Zardes, който миналата година бяха влезли в страната Galaxy като част от все по-значителна кохортата на доморасли играчи в лигата се опитва да насърчи.И в 52-ия минута Zardes надделя друг млад играч, Revolution бек Андрю Фарел, на огън Галактиката напред.

След това с малко повече от 10 минути, за да си отиват, Крис Тиърни, който се е описан като “най-вече на Нова Англия фен” извади ниво негова страна да изпрати мача в продължения. От там оборотите заплашиха да открадне играта, само за да се потвърдят Кийн важността на ключовите внос и прекратите underwhelming личната производителност с решаващ гол.Първият европеец, за да бъде назован MVP сега има три MLS чаши от четирите си сезона в лигата.

Първото полувреме бе налита на бой, тъй като бедните докосвания са дерайлирали опитите на всяка от страните, за да играят обичайната си високо темпо игри.

Това каза LA имаше чудесна възможност да се установят по-рано.Играта беше едва една минута, когато Роби Роджърс и Донован се комбинира с последния побутване една топка зад Фарел за Роджърс да продължи своята серия, нарязани вътре и принуди кодиране Нова Англия отбраната да проникна ясно, тъй като топката се отби goalwards покрай блокирани Боби Шатълуърт.

LA ще продължи да изследва пространството между Фарел и неговият централен защитник AJ Soares през първата половина, най-вече под формата на нервен старт от Teal Bunbury, по-нагоре областта на правото, напусна младият защитник постоянно изложени в началото на деня. Лий Нгуен и Марсело Sarvas битка за топката.Снимка: Kirby Lee / USA Today Sports

От своя страна, Нова Англия бяха harrying опозицията с много енергия по-рано, но някои бедни докосвания означаваше, че са бавни, за да се утаи. Чарли Дейвис, чиито четири плейофите гола му беше видял кръг в форма, след като безразличен три цел редовен сезон теглене, е непоследователно излаз в началото на деня, въпреки че през първата половина продължи, най-близките погледи на Нова Англия нахлу през него.

Дейвис принуден шанс за Нова Англия в 23-та минута, който е видял LA протегна, докато тичаше пред вратата, но AJ DeLaGarza прекрачи блестящо да блокирате.Този ход идва в най-отличителните няколко моменти от първата половина, като Лос Анджелис започна да се изследва с топки плъзна зад защитата, докато Нова Англия изглеждаше да ги разтегнете с остри броячи.

Това Дейвис шанс дойде трудно по петите на Донован и Zardes съчетават, за да преминем Фарел и Соарес отново и почти насила топката покрай вратаря в левия ъгъл с Боби Шатълуърт кодиране. Както Фарел и Soares извика един към друг в резултат на друг цедено последователност за защита на обороти, Донован тръс тихо обратно upfield след една от малкото си видими моменти от откриването на 45 минути.Той ще сложи край на половина с позора на играта първи жълт картон, както той се изкачи високо в Соарес в средата на терена в добавеното време.

През втората половина, LA отново излезе рязко с Роджърс веднага припокриващи Фарел за контур опасен кръст, който бе изчистен само доколкото Ishizaki, които не са успели да запазят прострелян си надолу. Gyasi Zardes празнува с съотборници след като вкара първия гол на Galaxy. Снимка: Гари А. Васкес / USA Today Sports

Първият непълнолетен температура на възпламеняване на втория период дойде в рамките на само три минути след рестарта.съдия на Световната купа Марк Geiger е имал спокоен игра в центъра, но той се вмъква в повествованието на играта, както той избра просто да говоря с Джоунс за безразсъдно справяне на Донован, когато жълт картон изглеждаше по-подходящо. Всичко започна това, което се оказа най-значителен период от мача.

Три минути след не-разговор в режим на Джоунс, Нгуен пропуснати в полето Galaxy и се втурна на разстояние топката от Жуниньо, както той оформени, за да стреля.Отново Geiger не се намеси и Галактиката отиде право до другия край, с Кийн принуждавайки Шатълуърт да пробутвам кръста си ясно.

отдихът е само временно все пак, и секунди по-късно, Ishizaki, чиито доставки до този момент е бил беден, намери Zardes в задната греда с случайно отклонен кръст, и родния град на момчето се размина Фарел в задната част на кутията за шестярда да стреля ниско в цяла Шатълуърт в ъгъл на вратата.

Окуражена, Галактиката започна да се окаже натиск върху Нова Англия по-нагоре на полето, с Zardes движат през да измъчва Фарел един на един. Донован се плъзна в успоредно Роби Кийн, но те не могат да направят своя брой надмощие.В 70-ата минута Кийн направи няколко изящни нотки на себе си оставят един на един с Шатълуърт само да направи лошо решение да стреля, когато Донован го очакваше крана само за лявата си. Facebook Twitter Pinterest Крис Тиърни (вдясно) празнува с съотборник Патрик Мълинс след като вкара единствения гол в мача Revolution е. Снимка: Келвин Куо / USA Today Sports

Няколко минути по-късно обаче, разточителството Галактиката бе наказан, тъй като Нова Англия класика изравняването от нищото. След дрифтинг допълнително извън играта Дейвис бе заменен от новобранецът Патрик Мълинс, който изскочил от лявата страна на кутията Galaxy в 79-ата минута.вторичен тичам Крис Тиърни пристигна в идеалното време да се срещне Мълинс намали и изравни играта.

С помаха допълнително време, се оказа, Нова Англия не са направили опитва да открадне мача в редовното време, като с пет минути, за да отиде Нгуен бутна топката към лявата си за застъпване Bunbury, и измамна плаващи удар на нападателя cannoned от напречната греда.

Притеснително е за революция обаче, Нгуен свлече трева в резултат на неговото докосване до Bunbury. Той е продължило няколко минути по-дълго, но Джей Купчини е бил принуден да го замени с Анди Дорман.Той завърши с крайна сметка разочароващи плейофите за Нгуен

Играта беше равномерно готова като страните търгуват удари в допълнителното време, въпреки че оборотите са имали по-добри шансове -. С физическо присъствие на Джоунс започват да се наложи като по-млади мъже уморен всички около него. Тъй като часовник отметка до 100 минути, Джоунс направи място за себе си в края на полето, за да мушкам с удар покрай гредата, с Penedo разтегнат.

Penedo отново бе гмуркане няколко минути по-късно, тъй като Мълинс надделя Омар Гонзалес да принуди вратаря LA в ниска пръстите спасяване на лявата си.Алън Гордън е бил хвърлен от допълнително време, за да се даде на Галактиката по физическо присъствие в предни позиции, но това е Мълинс, който приличаше повече на това решително намеса. Facebook Twitter Pinterest Роби Кийн е MVP в Лигата – и отбеляза победител на играта. Снимка: Гари А. Васкес / USA Today Sports

ветеран ще има последната дума все пак. Кийн е бил беден в ключови моменти, но в 111-та минута на MVP състезава свободно да бие от засадата върху топката над горната част от Марсело Sarvas, играл е засада в края на реализацията на опасността Тиърни.Кийн надлежно навреме топката ниско през Шатълуърт, за да пренапише историята на неговия следобед.

Все още имаше време за Мълинс да намери място на припокриването и удари с ниска кола да принуди Penedo в спаси в близост пост, а с две минути преди края, Фарел спринтира на припокриването в полето, само за да лумне топката с Мълинс кръжи в задната греда за кръста. С три минути добавено на Нова Англия хвърли мъже напред с изоставят, но LA проведе на за рекордна пета МЛС Къп.

Донован излиза шампион, след като спечели шест MLS чаши, но новото поколение вече блъскаха да заеме мястото му. Това може да е най-голямото му наследство.