När startar OS och hur kan jag Bet365 följa åtgärden?

Allt börjar på fredag kväll och slutar den 21 augusti, men om du är baserad i Europa eller längre öster så måste du vänta till slutet av kvällen för invigningen, som är planerad till 8:00 lokal tid . Det betyder en midnatt start i London – och den fyra timmars tidsskillnaden är en för hård tråd i dig själv under de närmaste veckorna. Så få tilltuggen i och hoppas på ett spektakel som Bet365 gripande som Danny Boyle’s London 2012 spektakulära – även om årets erbjudande kanske måste bli kreativ, eftersom den bara har en tiondel av budgeten. Hur kan jag titta på?

Om du är i Storbritannien kommer BBC: s täckning att ge något tillräckligt nära för nedsänkning. Det lovar mer än 3000 timmars täckning på sina olika plattformar, 550 av dem sänds på BBC One och BBC Four.För att du kan skräddarsy din egen olympiska upplevelse kommer det att finnas upp till 24 HD-strömmar på BBC Sports hemsida, app och röd knapp, som levererar Bet365 olika händelser till tittarnas skärmar vid någon tidpunkt.

För dem I USA kommer NBC att täcka spelen på tv och på nätet, med den extra fördelen av mer gynnsamma tidsskillnader. Channel Seven är Australiens officiella sändare, med Sydney som arbetar 13 timmar före Rio.How att titta på alla 6 755 timmar OS i USA Läs merSå är BBC: s täckning non-stop?

Praktiskt taget. BBC One och BBC Four kommer båda skärmen live Bet365 action dagligen från 13:00 till 4:00. Som åtminstone ger lite tid för en lögnare. Vad händer om jag bara vill ha en snabb, skarp upprullning av allt som hände när jag sov?

Det kan göras.Beeb kommer att göra en nedladdningsbar “Olympics Playlist” -upphämtningsprogram tillgänglig varje morgon på iPlayer, medan den 30-minuters “Olympic Breakfast” -uppsättningen som en del av ett omfattande radioutbud från Radio 5 Live också kan laddas ned dagligen. Kan jag förvänta mig insiktfulla, informerade pundits?

Det kommer säkert att finnas en mängd olympiska erfarenheter som häller fram. Bland de som tillhandahåller analys kommer Steve Redgrave, Chris Hoy, Michael Johnson, Denise Lewis, Victoria Pendleton, Beth Tweddle, Rebecca Adlington, Darren Campbell och Anthony Joshua. Förvänta dig välformulerade åsikter och, då och då, lite synligt partisanship. Det är mycket bra, men vad kommer Guardian att erbjuda mig under spelen?

Oöverträffad vägg-till-vägg-täckning, förstås .Vi kommer att producera ett dedikerat dagligt utskriftstillägg i hela spelet, packat med ett 13-starkt redaktionellt arbete som kommer att vara baserat i Rio under hela tiden. Owen Gibson, Barney Ronay, Andy Bull, Barry Glendenning, Sean Ingle och Emma John kommer att vara bland de som rapporterar från Brasilien. Det kommer att finnas mycket mer online och på toppen av det, bara för att du inte saknar en enda sak, kommer vår 24/7 levande blogg att springa från början till och med slutet – och du Bet365 sportspel bonus uppmanas att engagera dig så mycket som du vill. Jag behöver glans av guldmedaljer för att få mig i humöret.När kommer den första att bli utdelad?

Det är inte en exakt vetenskap, men om allt går enligt planen, ska kvinnornas 10m luftgevärsfinal göras och dammas i mitten av eftermiddagen den 6 augusti – med Medaljceremonin följer snabbt. Usain Bolt närmar sig topp för att pumpa upp trycket på Justin Gatlin Läs mer Jag handlar bara om de stora hitterna, så låt oss skära till jaga här. När och hur kan jag se Usain Bolt?

Mänens 100m-värmer ska ske på Maracanã på morgonen lördag 13 augusti – så på eftermiddagen i Storbritannien – med semifinalen och sista att äga rum sena dagen efter. För sistnämnda måste du ställa in från klockan 12.20 på måndagsmorgon, med Bolt som sannolikt triumferar allt gjort och dammas av ungefär 2.30am.Skulle 200m vara mer din väska, är saker lite mer utspridda. Värmen är planerade till morgon tisdag 16 augusti, medan du måste dosera på koffein igen för semifinalerna och slutliga på de följande två nätterna. Vad med brittiska förhoppningar? Vem ska jag larma mig för?

Mo Farahs finaler på 5.000 och 10.000 miljoner kommer att bli oanvändbara. Den sistnämnda äger rum den 13 augusti – eller runt klockan 1 på morgonen för fläktar hemma – med den tidigare på en liknande timma en vecka senare. Jessica Ennis-Hill och Katarina Johnson-Thompson kommer att tävla över 12-13 augusti i heptathlonen, som kommer att sluta med 800m strax efter Farahs 10.000m final.Om du gillar en säker sak är roddarna Helen Glover och Heather Stanning heta favoriter i kvinnornas koxfria par – med finalen planerad till kort efter lunch den 12 augusti. Simning fansen vill inte sakna Adam Peatys lutning vid 100m bröstslag, men du måste vara engagerad – för de i Storbritannien är finalen inställd för de första timmarna den 8 augusti.