NZ ръгби клуб и спонсор критикуват танцьорка, която каза, че играчите облизат и я громят

Новозеландският ръгби отбор и неговият основен спонсор са предизвикали омраза за отхвърляне на твърденията, че играчите му гарвани, оближеха и хвърлиха чакъл на еротичен танцьор, който наеха за партито им в края на сезона.

“главният спонсор, Gallagher, беше обвинен в” жертва, която обвиняваше в крайности “, след като изпълнителната агенция за корпоративни услуги Маргарет Комер заяви, че” не желае да каже, че момчетата са били извън границите “. е избрала да бъде известна само с нейното професионално име “Скарлет” – казала пред Радио Нова Зеландия, че е била опитомена между краката си и е била подведена устно, въпреки че е казала на екипа, че има политика без докосване.

“Ако една жена отнема дрехите си и обикаля в група мъже, какво трябва да направим, ако някой от тях се опита да я докосне”, казва Комер, който е попечител на борда на “Не е хубаво и може би стриптизьорката не би трябвало да бъде наета, но не съм склонен да кажа, че момчетата не са били на линия”. Тя стои в кабинета на Феърфакс. обществото и виновен не е отвъд упрек Андрю Флекман, началник на Уайкито Андрю Флекман, главен изпълнителен директор на Супер Ръгби клуб в Уайкито, първоначално заяви, че твърденията за злоупотреба са “обвинението на един човек и неговото положение в обществото и “Comer се е извинила за коментарите си, а Флекман по-късно каза пред радио” Спорт “, че съжалява за първоначалния му отговор, заявявайки, че не е в съответствие с неговите ценности.

Нова Зеландия Ръгби и началниците са започнали съвместно разследване на предполагаемото нападение.Новозеландската полиция съобщи, че е била в контакт със Скарлет и е разгледала обвиненията.

Скарлет беше нает, за да играе в края на сезона “луд понеделник” парти в Okoroiore горещи басейни близо до Waikato град Матамата. “Както бих отишла към всеки един от тях имаше един човек, когото многократно ми казах да спре да ме докосва, ударих го в гениталиите пред лицето и продължих да хвърлям главата му в земята, за да наложа, че не исках да кажа “, каза Скарлет за Radio New Програмата на Зеландия за Checkpoint. Д-р Ан Жури, главен изпълнителен директор на Нова Зеландия за женския убежище, заяви, че докато е била “ужасена” от твърденията, коментарите на известни обществени личности са равни или дори по-големи, безпокойство.

“Не можех да повярвам на ушите си за това, което каза Маргарет Комер”, каза журито. – Това е жертва, която обвинява в крайности.Не мисля, че можем да се преструваме, че все още нямаме много сексистка култура.

“Онова, което ми се сърдеше, бяха коментарите на треньора на All Blacks Стив Хансен, който го извика и каза, че това не е добре по никакъв начин, форма или форма. Ако треньорът на националния ни отбор е на борда, за да се отървем от тези поведения, ние сме на правилната посока, дори и напредъкът да е бавен “, твърди той.

Всички треньори на Blacks Steve Hansen призовават за край да луди в понеделник, заявявайки, че нямат място в съвременния професионален ръгби.

“Не знам дали това е вярно или не е вярно, не бях там. Ако е вярно, това е разочароващо, ако не е вярно, това също е разочароващо, защото много неща излизат от това, което не е добро за ръгби “, каза Хансен, когато беше разпитан на медийна конференция.Това е масов урок за луди в понеделник. Трябва да ги ударим, за да докоснем “Хансън”, треньорът “Всички чернокожи”. Единственото нещо, което знам, е, че това е масов урок за луди в понеделник. Трябва да ги ритаме да ги докоснем, нямаме нужда от тях. “Националният съвет на жените каза, че обвиненията и коментарите около тях са” срамни “.

“Ако тези твърдения са верни, те представляват сексуално насилие. За елитните спортисти, за които се твърди, че са замесени в престъпно сексуално поведение, е изключително тревожно.Това са ролеви модели за малки деца в цялата страна, какво послание им изпраща? “Дебора Ръсел, феминистки коментатор и преподавател в университета” Масей “, каза, че единственият положителен аспект на твърденията е, че те бяха предизвикали национален разговор за естеството на съгласието.

Тя каза, че дори доста консервативни хора са отказали да обвиняват танцьорката, вместо да се фокусират върху предполагаемото нечестно поведение на играчите. “За мен това означава, че получаваме бавна промяна в нашето разбиране за съгласието.”

Нова Зеландия Ръгби потвърди, че води разследване в консултация с Асоциацията на играчите и началниците. Nigel Cass, главен оперативен директор и оперативен директор, заяви: “Твърденията, направени във връзка със срещата в края на сезона за главните играчи, повдигат някои въпроси, за които сме много загрижени и изискват цялостен преглед на да се гарантира, че фактите около ситуацията са определени и са предприети подходящи действия. “Разследването, което вече е в ход е приоритет за нашата организация и ще се стремим да го завършим възможно най-скоро.

“Ние имаме високи очаквания от всички участници в нашата професионална игра и тази ситуация се отнася за всички участници”, каза Кас. Нова Зеландия Ръгби каза, че няма да направи никакъв коментар до разследването е напълно завършен.

Твърденията за сексуално малтретиране a не е единственият скандал, чиито играчи са били хванати в тази седмица. В същия луд в понеделник партията, играчът на шефа Майкъл Алардич беше обвинен в викане на хомофобско насилие срещу гей и партньора си, като каза: Тук идват гейовете “, както и други по-сексуални коментари. Allardice предлага извинение за поведението си и казва, че коментарите не са насочени към човека, а към неговите колеги съотборници.

В петък следобед втора танцьорка разговаря с “Newshub”, в която се твърди, че е имало подобно злоупотреба от страна на играчите на Chiefs на неделната партия в понеделник.

“Опитвах се да танцувам и всички ме заобикалят.Аз ги помолих няколко пъти да се отдръпнат и да ми дадат място – те в крайна сметка плюят алкохол над мен [и] ме докосват неподходящо “, каза тя за Newshub.

“Мисля, че се съберат заедно и че манталитета на пакета излиза, че могат да направят каквото искат, защото момчетата ще ги подкрепят, особено когато става въпрос за нас.”

Полицията е насърчила всеки, който има подходяща информация за втория предполагаем инцидент, да се яви.