“Uefalon”, крави, проститутки

“Uefalon”, крави, проститутки: 10 “специални” извинения Муурньо
Футбол – за абсурдни извинения след неуспешните игри на основната острота на модерния футбол.

Главният треньор на Манчестър Юнайтед Хосе Моуриньо след равенство с Евертън (1: 1), който стана на 9-то място в Олд Трафорд този сезон, се оплака от липсата на система за видео повторение във Висшата лига.

– Моите играчи се бориха до последната секунда и успяха да се възстановят. Екипът можеше да спечели, ако имаше система за видеоповторение. Неговото прилагане ще помогне на всички, особено на лидерите, “каза португалците след мача.

Тази реакция е типична за Моуриньо. В това отношение припомняхме “специалните” извинения на Хосе през цялата му кариера.

“Uefalon”, крави, проститутки: 10 “специални” извинения Муурньо
Снимка: Goal.com, Eurosport.com, bbc.co.uk

Крави в средата на полето

След поражението на “Нюкасъл” през 2014 г. Муурньо нарече тактика “четиридесет”, използвайки крави вместо футбол. Хосе беше ужасно нещастен с битките на стадиона “Св. Джеймс Парк”, които по негово мнение не бързаха да възобновят играта и губеха време.

– Можете също да поставите крава в средата на полето. И след това спрете играта, защото имаше крава. Защитава целия отбор, постави 10 играчи на линията на гол, паркира автобуса, но футболът е игра с топка. Правете каквото можете, за да спечелите, но не всичко. Продължителното отсъствие на топката убива плановете на отбора, опитвайки се да успее, – Моуриньо разгневи след срещата.

Луис ван Гаал

Не беше нужно дълго време за португалския специалист да си припомни предишния треньор на “Луи Ван Гаал”.

– Моите екипи са различни от мистър Ван Гаал. Трябва да работя усилено и да променям много. Би било по-лесно да имам 20 нови играчи и да започна от нулата.

След като Юнайтед загуби 3 мача за 8 дни през септември 2016 г., Спектър скоро забеляза необходимостта от преквалификация на играчите, като се позова на лошите позиционни инстинкти на Лука Шоу. “Тялото му е моят мозък” – изявлението на ръководството “mankuniantsev” след последната равенство отново говори за напрегната връзка с младия защитник на английския отбор.