Гордън Рийд прави лека работа на приятелката Алфи Хюет да спечели тенис злато

рядко има място за настроение в суровата среда на тенис корта, дори когато двама приятели се намират на противоположните страни на мрежата и няма опасност Гордън Рийд да позволи на състраданието да засенчи зрението си, когато събра първия си Параолимпийски златен медал за сметка на Алфи Хеут, неговия двойник партньор и ParalympicsGB съотборник. За да избереш живота като тенисист е да приемеш до голяма степен самотно съществуване по време на битката и Рийд, собственик на четири титли за титли от Големия шлем в двойки тази година, беше безмилостно да изпрати своя млад приятел, побеждавайки го с 6-2, 6-1 в по-малко от час на финала за тенис на инвалидна количка. те паднаха срещу французите Stéphane Houdet и Nicolas Peifer в двойните финалисти на Рейд и Хюърт, които бяха отново в Централния съд.Има желязна връзка между двойка, наречена Heid от техните привърженици, изкована в победата си над Houdet и Peifer на финала на Уимбълдън през юли, и взаимната им привързаност един към друг винаги блести ярко, когато са заедно извън съда.

Те споделиха нежна прегръдка в мрежата, когато връщането от Hewett плаваше дълго, за да се сложи край на 54-те едностранни тенис. В края на краищата това е само игра, нищо, което да не изпада. Те дори се блъскаха един в друг в залата за физиотерапия преди мача. “Ние определено решихме да се преместим в друга стая – каза Рейд. “Трудно е, защото през последните две години сме свършили много заедно; ние имахме много високи заедно. Трудно е да се сложи всичко това на една страна, особено след като играхме финала заедно снощи.Работим със същите треньори, като трябва да се поберем около нас. Никой нямаше представа какво да прави, но играете, за да спечелите. ”

И това беше планът на Рейд. След победата на Анди Мъри в олимпийския финал срещу Хуан Мартин дел Потро миналия месец, друг шотландец бе начело на подиума на Централния съд. Рейд има прекрасна година, след като завърши чака си за титла за титли в Големия шлем Австралийски Открит през януари. Glaswegian, който също спечели и френския турнир с японската Shingo Kunieda, подкрепи своя пробив в Мелбърн в SW19. Сега той е параолимпийски шампион, с обещанието, че ще дойдат още трофеи и гирлянди. “” Мразя да загубя “, каза Хюърт. Но той беше напълно бит тук. И все пак Хюет заслужава признание за предоставянето на повече доказателства за огромния си потенциал през изминалата седмица.18-годишният е имал време от живота си в Рио и има два сребърни медала, за да покаже за своите достойни усилия.

Понякога изглеждаше, че на картите имаше подходящ конкурс, когато Хует спечели ранна почивка в първия сет. Но такова безсилие не би било толерирано от играч, който е на шест години старши. Рейд скоро се върна на ниво нива, като извади грешка от Hewett, която щеше да вкара само още една игра в целия мач.

Рейд беше по-добър във всеки отдел, удряйки топката по-плоска и по-трудна, , показвайки по-голямо разнообразие и бутайки Хюърт около двора. Точно както в двойните, служенето на Хюърт беше уязвимо под натиск. Рейд се запъти към предната серия.

Все по-симпатична тълпа се опита да насърчи Хюет, който отчаяно искаше да удължи битката.Но това беше загубена кауза. Рейд беше прекалено добър. Утехата за Хюет е, че той не е първият човек, който да открие това.