Джеф Хендрик пресича Бърнли покрай Евертън, след като Сеамус Колман вижда червено

Тъй като повечето играчи на Евертън се насочиха направо към съблекалните след последното им куцо поражение, Марко Силва падна да се насочи към гостуващите фенове и да ги аплодира сам. Той бе посрещнат от море от V-знаци.

Може да се предскаже да се каже, че натискът се засилва върху мениджъра на Евертън след четвърто поредно поражение във Висшата лига, но предсказуемо беше следобедът на Евертън тук.Стартов състав, сглобен на стойност над 250 милиона британски лири, беше подложен на труд, липсваше дисциплина плюс концентрация и беше бит по време на пътуванията си от поредната фигура. Джеймс Милнър в последно време сваля Лестър, за да продължи идеалния старт на Ливърпул Прочетете повече

Не е имало изненади за поддръжката на Евертън, които гледат как скъпо сглобеният им екип се разхожда за пореден път и мениджър на пръв поглед безсилен да предотврати още един сезон. Бърнли, с ярък контраст, компенсира значително всички технически пропуски с работна скорост, защитна устойчивост и клинично докосване, които ги издигнаха на пето място в таблицата и изпуснаха Евертън на 17-то място.

Уестуудски ъгъл, когато домакините се възползваха от глупавото уволнение на Сеамус Колман, за да запишат третата си домакинска победа в кампанията.Техните усилия, организация и възходяща траектория карат Евертън да се срамува. Положителното отношение на Силва към играта беше погрешно, но не и оценката му за нарастващия гняв.

„Ако ме питате дали трябва да се сърдят на отбора и на себе си, това е нормално“, каза той. „В последните четири мача не успяхме да постигнем резултатите и те имат всички причини да ни се сърдят.

„ От нас зависи да работим по-усърдно, да сме по-смели и да бъдем по-клинични и нашите атакуващи играчи трябва да бъдат по-агресивни и напористи в този тип игри. Нашата увереност не е най-добрата в момента. Разбирам на 100% защо са ни ядосани, но трябва да се придържаме и следващата игра е задължителна игра за нас. ”

Евертън контролира владението по време на досадното първо полувреме, но не показва намерение за атака с него.Коулман може би е имал късмета да избяга от червения картон, когато случайно, но опасно е хванал глезена на Ерик Питърс, като е прегазил топката – повтаряща се черта в цялата страна на Евертън – но фаулът се счита за достоен само за жълто.

Питърс се появи отново през второто полувреме, но не можа да продължи. Неговият агресор издържа още две минути, Коулман покани втори жълт картон с ненужен скок в Дуайт Макнийл с глава, която той никога нямаше да спечели в една не застрашаваща зона на терена.

„Наистина сурово решение, – каза Силва. „Вторият жълт оказа голямо влияние върху играта.“

Шон Дайч, по-точно каза, „Нека да стане ясно, Коулман не е от този тип играчи, но в съвременната игра той имаше късмет не да бъде изпратен. Второто също беше лошо предизвикателство.Реферът нямаше избор. ”The Fiver: регистрирайте се и получавайте ежедневния ни футболен имейл.

На половин час Уестууд завъртя ъгъл отляво към задния стълб, където Хендрик, белязан, стреля с воле към вратата и Джордан Пикфорд спаси с краката си.

Предупреждението не беше взето под внимание. След 18 минути Бърнли повтори трика. Уестууд подаде дълбок ъгъл отляво и отново се появи Хендрик, отново белязан, за да забие в покрива на мрежата.

Уволнението на Колман не беше оправдание за това, че Евертън имаше осем играчи в шест ярда Четиримата на Бърнли.

Силва замени Доминик Калверт-Люин с Мойзе Кийн, ход срещна бурни удари от гостуващата секция поради неговата предвидимост, а не леко върху младия италиански нападател.Формирането, селекциите и замените на Силва са толкова предсказуеми, колкото и трудната игра на отбора му.

Бърнли има план. Те се придържаха към него и спечелиха. Силва се нуждае от нещо подобно и бързо.