Олимпийските изпити на Ryder Cup в олимпийски стил в екипа на Tokyo GB от Tokyo 2020 могат да срещнат опити

Олимпийските играчи от Токио за 2010 г. в екипа на ГБ може да се наложи да спечелят местата си в отбора по телевизията с много спортни състезания месец преди началото на Игрите. Концепцията за олимпийските изпитания в Обединеното кралство, която се провежда за първи път тази година, сега е обект на напреднали преговори, включващи Британската олимпийска асоциация (BOA), правителствената агенция за финансиране UK Sport и няколко водещи национални управляващи органи. >

BOA дори започна предварителни преговори с Олимпийския комитет на САЩ за въвеждането на състезанието в стил Транс-Атлантическият Райдър.

Главният изпълнителен директор на BOA, Bill Sweeney, каза: В момента се провеждат редица добри разговори и идеята е, че ще се проведе през юни 2020 година.Това е идея, подкрепена от UK Sport, и видяхме, че тя работи много успешно в САЩ. Това ще бъде малко по-различен модел [от изпитанията на USOC] – не би било толкова брутално с тяхната идея за първа-минала линия, която може да се дължи на факта, че те имат повече от един спортист, който да избира. ”

Олимпийските изпитания в САЩ са трудно известни, като състезанието за места в някои атлетика и плувни състезания е почти толкова ожесточено, колкото и самите олимпийски игри. Това води до добри рейтинги на излъчването – от съществено значение в медийния пейзаж, който до голяма степен игнорира олимпийските спортове извън игрите – но също така и няколко противоречия в подбора.Предполага се също, че това кара някои спортисти да достигнат върхове твърде рано. Ето защо планът на BOA в миналото е срещнал съпротива, особено от спорта като бокс и колоездене, които обичат да напускат селекцията. до преценката на техните треньори, но Суини работи усилено, за да убеди “критична маса” на управляващите органи, че олимпийските изпитания на ГБ все още могат да осигурят драма, като същевременно запази известна “субективност” за селекторите.

Суини знае твърде добре как един прекалено конкурентен процес може да се обърне, защото той работи за Reebok, когато тогавашният шампион по десетобоене Ден О’Брайън не успя да регистрира оценка за полюсите и пропусна игрите през 1992 година.Фирмата за спортно облекло основава своята олимпийска рекламна кампания около съперничеството на О’Брайън с американски сънародник Дейв Джонсън.

Изпълнителният директор на BOA посочи олимпийските изпитания на British Swimming в Глазгоу като пример за събитие, което вече използва До известна степен американският модел и каза, че гимнастиката, гребането, таекуондото и триатлона са „много запалени“ за новото, по-голямо събитие, а няколко телевизионни оператори също се интересуват.

Суини също каза, че USOC беше много запален по отношение на изпитанията в Обединеното кралство срещу САЩ и можеше да се направи, ако „пет или шест спорта от двете страни на Атлантическия океан“ можеха да получат своите „календари“.

Той каза: „ би било добре за нас да се доближим до сегашните номера [в олимпийския спорт] и съм сигурен, че ще бъде сравнително лесно от гледна точка на търговските партньори и телевизионните оператори. ”