Отделните атлети са по-склонни към Energybet депресия, смятат изследователите

 

Energybet welcome bonusСпортистите в индивидуалните спортове са по-склонни към депресия, отколкото тези в екипните игри, според германски изследвания, които ще бъдат представени на конференция в Кардиф.

Проучването на Техническия университет в Мюнхен потвърждава не само самотата на бегача на дълги разстояния, но и редица други депресивни симптоми сред соло спортистите и жените по-общо.

Професор Юрген Бекман, председател на университетската Energybet психология, който ще представи изследването, заяви: „Индивидуални спортисти приписват неуспех повече на себе си, отколкото на спортните спортисти. Те поемат вината повече от екипните играчи.В екип има дифузия на отговорността, както биха казали социалните физиолози, в сравнение с представянето на индивидуалния спортист. ”

Едно от проучванията сравнява 128 млади германски футболисти и хокейни играчи с 71 младши спортисти в набор от индивидуални спортове, включително плуване, пързаляне с кънки и бадминтон.

Те бяха оценени по скала на Energybet депресия, която измерва симптоми като вина, тъга и самоубийствени чувства. Установено е, че отделните спортисти показват значително повече признаци на такива симптоми, отколкото спортистите в колективните спортове. Ян Торп: “Бях заобиколен от хора, но имах тази интензивна самота” Прочетете повече

Констатацията беше повторена в проучване на 162 висши елитни атлети, включително много от различни немски национални отбори.Отделните спортисти, включително триатлети, голфъри и велосипедисти, са открили, че имат по-високи симптоми на депресия, отколкото отборните играчи в игри, които включват волейбол, ръгби и футбол. спортна и тренировъчна конференция в Кардиф в понеделник, установиха, че индивидуалните Energybet атлети са склонни да обвиняват себе си за неуспехи в спорта. плейъри. “Вътрешното приписване може да доведе до по-силни преживявания на емоции като гордост (положителни събития) и вина или срам (негативни събития) при спортисти в индивидуалните спортове”, казва един от вестниците. да намерят повече признаци на перфекционизъм сред индивидуалните спортисти, но бяха изненадани да открият, че играчите от екипа са по-склонни към перфекционизъм. Отделно дългосрочно проучване установи, че перфекционизмът и хроничният стрес често водят до прегаряне, но не и до депресия.Установено е, че депресията е свързана с липсата на време за възстановяване от стрес и нараняване. Изследването установи, че плувците са имали високи нива на познаване на депресивните симптоми.

Изследването установи също, че депресивните симптоми са особено разпространени сред младите спортисти. Бекман каза: „Истинският проблем е с младите спортисти. Тези, които получават социална подкрепа от родители и Energybet връстници, изпитват много по-малко стрес, отколкото тези, които не го правят. Това е особено важно по време на юношеството.

„Открихме, че до 20% от младите спортисти имат проблем с по-високи резултати за депресия.В общото население неговият диапазон е между 9% и 12%.

“Ние не ги диагностицираме като депресивни, но по скалата на депресията те имат доста голям резултат.”

Той каза, че последващите проучвания показват, че нивото може да бъде дори по-високо. само спортисти. “Имаме много високи нива на разпространение в плуването, например”, каза Бекман.

Той призова за повече подкрепа за спортистите, за да им помогнат да разпознаят признаците на депресия и да предложат начини за справяне с нея.

Той каза: “В Германия сме разработили инструмент за прегаряне и скрининг за младши спортисти и уебсайт, който им дава съвети за справяне със стреса и други психологически проблеми, които могат да възникнат.” Благотворителната организация за психично здраве „Ум” заяви, че изследването подчертава натиска, пред който са Energybet изправени спортистите.Хейли Джарвис, мениджър на спортните програми на Mind, заяви: „След растящия брой бивши спортисти, които са говорили за борба с собственото си психично здраве и някои самоубийства, Mind е поръчал проучване, за да проучи как спортните управителни органи и играчи „организациите в момента се занимават с психичното здраве и определят най-добрите практики, които могат да се споделят с други спортове.

„За да помогнем за създаването на среда, в която всички професионалисти в спорта могат да реализират своя потенциал, ние трябва да видим мениджъри, треньори, клубове, ръководни органи и синдикати на играчи, които подкрепят атлетите за управление на тяхното психично благополучие.” История Facebook Twitter Pinterest Анди Бадли: „Хората смятат, че допускането на проблеми с психичното здраве ги прави слаби.” Снимка: Майкъл Стийл / Getty Images

Анди Бадли, двукратен олимпийски и бивш британски No 1 1500 м бегач , написал блог за преживяванията си на депресия на сайта на Mind.Говорейки пред Guardian, той каза:

Най-трудното при бягането е, че сте сами пред състезанието. Когато нещата са страхотни, това е добре. Не съм зависим от 10 други момчета, които са на върха на играта си, за да бъда успешна. Но няма и нищо, на което да се върнем. Естеството на атлетиката е, че един човек може да спечели всяко състезание и така има 11 или повече в моя случай, които не го правят. И тази непредсказуемост е най-трудното.

Той стигна до точка с моя треньор, когато не Energybet можех да изразя колко съм ниска. Няма много хора, с които да говоря за тези неща. Не съм заобиколен от екип. Не трябва да се озовавам на тренировъчен терен.

Често съм чувствал, че ще бъда по-подходящ за екипен спорт.Това, което ми харесва най-много, е груповото обучение, но естеството на дистанционното бягане е, че това не се случва всеки ден.

Вие сте единственият, който може да тренира усилено. Това е самотно решение всеки ден, особено когато е студено и вали. Ако планирам да се срещна с някого, смятам, че това е мощен по отношение на мотивацията. И това са дните, когато не се срещам с някого, за да ми отнеме много повече време, отколкото трябва да изляза от вратата. Говоренето с някого е това, което ми помогна.

Моето психично здраве е най-доброто, когато се срещам с треньори и други членове на екипа.

Борбата с умственото здраве не означава, че не сте психически силни за раса. Тези неща са отделни.Все още можете да преминете през бариерната бариера, но все още имате лоши дни – те не са взаимно изключващи се. Хората мислят, че допускането на психични проблеми ги прави слаби или податливи на битка. Но след като написах за моя опит, се почувствах по-силен.

Имах късмета да видя спортния психолог, когато бях на лотарийно финансиране. Когато бях наранен, видях някой насаме и това помогна. Съзнателно избрах психолог, който не е спортен, защото исках повече представа за това какво е нормално, отколкото за нормалното в елитния спорт. ”

source: apuestasgana.org